Home FASHION & BEAUTY Beauty 9 manieren om te verbergen dat je slecht geslapen hebt

9 manieren om te verbergen dat je slecht geslapen hebt

Instant fris gezicht!

Er zijn van die dagen waarop enkel een laagje mascara gewoon net niet volstaat. Het is al erg genoeg dat je maar een paar uurtjes kon slapen, en dan vindt iemand het nog nodig om op te merken dat je er ‘een beetje moe’ uitziet. Er zijn een aantal manieren om die tekenen van vermoeidheid te verbergen en je huid ‘s morgens een opkikker te geven. Dit zijn onze favorieten.

We lieten ons door een expert al vertellen dat te weinig slaap je huid kan uitdrogen, dus dat verklaart de doffe teint waarmee je te kampen krijgt na een onrustige nacht. Je huid ‘s avonds preventief goed voeden en hydrateren kan de schade helpen beperken, maar de kans is groot dat je gelaat ‘s morgens ook nog wat extra hulp kan gebruiken. Begin bij het begin en geef je huid eerst de verzorging die ze nodig heeft om die gezonde glow terug te winnen. Nadien kan je tekenen van vermoeidheid camoufleren met behulp van de juiste make-up.

1 / 9
1. Scrub de vermoeidheid weg
2. Energieshotje
3. Nachtmasker voor je ogen
4. Blue monday
5. Donkere kringen wegtoveren
6. Grotere ogen
7. De juiste primer
8. Fake die glow
9. Een beetje blos
1. Scrub de vermoeidheid weg
1. Scrub de vermoeidheid weg

De geur van deze scrub, die citroen en pepermunt bevat, is een heerlijk opkikkertje in de ochtend. De gel reinigt je huid en milde scrubdeeltjes egaliseren ze. Weg met die doffe teint!

Refreshing Scrub Cleanser – € 18 – Origins, bij Parfuma.

2. Energieshotje
2. Energieshotje

De sleutel tot een ‘wakkere’ teint? Vitamine C. Dit intensieve shot vol antioxidanten maakt je huid écht wakker en vermindert tekenen van vermoeidheid. Aanbrengen op een gereinigd gezicht en even laten inwerken vooraleer je een hydraterende crème aanbrengt.

Liftactiv Antioxidant & Anti-Fatigue Shot – € 28,95 – Vichy, bij de parfumerie.

3. Nachtmasker voor je ogen
3. Nachtmasker voor je ogen

Dit oogmasker breng je ‘s avonds aan met behulp van de verkoelende rollerapplicator. Het bevat actieve bestanddelen die helpen om de huid rond de ogen strakker te maken en zwelling tegen te gaan. Minder kans op wallen, daar tekenen wij voor.

Eye Dream Cream Night Mask Eyes Contour – € 37,90 – Talika.

4. Blue monday
4. Blue monday

Als je ogen echt rood zijn geworden van vermoeidheid, kan een laagje blauwe mascara helpen. Die neutraliseert en doet het witte deel van je ogen weer witter lijken.

They’re Real Mascara in ‘Beyond Blue’ – € 27,53 – Benefit, bij Douglas.

5. Donkere kringen wegtoveren
5. Donkere kringen wegtoveren

De beste manier om paarse of blauwe donkere kringen onder je ogen weg te werken, is met een corrector die een perzikkleurige ondertoon heeft. Breng al deppend aan met je vingertoppen – zodat je de huid onder je ogen niet nog meer belast – en fixeer eventueel met een dun laagje transparant poeder.

Creamy Corrector – € 29,50 – Bobbi Brown, bij de Bijenkorf.

6. Grotere ogen
6. Grotere ogen

Een oeroud maar efficiënt trucje: breng een lijntje wit oogpotlood aan op je onderste waterlijntje om je ogen groter te doen lijken. Een beetje highlighter of lichte glinsterende oogschaduw in de binnenste ooghoek geeft je ook een instant frissere blik.

Master Drama Lightliner in ‘White-Luster’ – € 9,99 – Maybelline, bij Kruidvat en Di.

7. De juiste primer
7. De juiste primer

Het leuke aan een primer is dat je kan kiezen welk effect je ervan verwacht. Wil je dat je huid minder gaat glimmen, dan gebruik je een matterende primer. Heeft je huid het de voorbije nacht zwaar gehad? Dan is een hydraterende Hangover Primer exact wat je zoekt.

Hangover Primer – € 30,99 – Too Faced, bij Douglas.

8. Fake die glow
8. Fake die glow

Als je opstaat met een huid die eerder aan de doffe kant lijkt, dan fake je die gezonde glow toch gewoon? Het enige wat je nodig hebt, is een highlighter die je huid een subtiele en vooral natuurlijk ogende glans geeft.

Dewy Wetlook Stick – € 4,99 – Catrice, bij Kruidvat.

9. Een beetje blos
9. Een beetje blos

Net zoals je huid dof wordt van vermoeidheid, verliest ze ook haar levendige kleur. Een beetje crèmeblush op de appeltjes van je wangen imiteert een gezonde blos, alsof je net een halfuurtje in de frisse lucht hebt gewandeld.

Asian Touch Blush in ‘Gestual Peach’ – € 3,95 – KIKO.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.