Home FASHION & BEAUTY Beauty JA OF NEE: krijg je een droge huid door te weinig slaap?

JA OF NEE: krijg je een droge huid door te weinig slaap?

We vroegen het aan een expert.

Is het je opgevallen dat je huid er deze week niet erg happy uitziet, maar eerder dof en bleek? De oorzaak hoef je niet ver te zoeken, een uitputtende feestperiode en gebrek aan slaap zijn waarschijnlijk de boosdoeners. Vooraleer we genadeloos vochtinbrengende crèmes beginnen te smeren, vragen we het nog even aan een expert: wordt onze huid echt droger door te weinig slaap?

JA.

Expert Amandine Vanderstichelen, Marketing Manager Skincare bij Nivea, bevestigt: ‘Een tekort aan slaap heeft invloed op je huid, stress neemt toe en je immuniteitssysteem raakt ontregeld. Terwijl we slapen kan de huid veel beter vocht opnemen. Dat helpt huidbeschadiging te herstellen, herlaadt de natuurlijke antioxidanten in onze huid en vult de energiereservoirs aan. Bij een gebrek aan slaap krijgt onze huid de kans niet om dat allemaal te doen. Het gevolg is een doffe, vermoeide huid. Dat uit zich in een drogere textuur, een bleke teint, gezwollen ogen en donkere kringen, en meer fijne lijntjes of rimpels.’

Schade beperken

Het maakt niet uit of je nu een keer laat bent uitgeweest, te lang hebt moeten doorwerken of gewoon slecht hebt geslapen, altijd aan die aanbevolen acht uur slaap geraken is niet vanzelfsprekend. Je vraagt je wellicht af hoe je, ondanks een gebrek aan slaap, de schade toch kan beperken. Gelukkig bestaan er tal van verzorgingsproducten die je ‘s avonds kan gebruiken om je huid een handje te helpen. Onze favorieten op een rijtje.

1 / 5
Nachtelijke energieboost
Peelen terwijl je slaapt
Natuurlijke oliën
Werkt alleen in het donker
Ruikt naar mandarijntjes
Nachtelijke energieboost
Nachtelijke energieboost

 

Q10 Plus C Verkwikkende Nachtcrème – € 11,49 – Nivea.

De combinatie van twee sterke antioxidanten helpen de huid ‘s nachts te herstellen en meer zuurstof op te nemen zodat je opstaat met een huid die opnieuw straalt.

Peelen terwijl je slaapt
Peelen terwijl je slaapt

Idéalia Night Peeling – € 28,95 – Vichy, bij de apotheek.

Deze nachtpeeling helpt de huidcellen te vernieuwen en geeft de vermoeide huid een opkikker. Vergeet niet om ‘s morgens je huid opnieuw goed te hydrateren.

Natuurlijke oliën
Natuurlijke oliën

Midnight Recovery Concentrate – € 44 (30 ml) – Kiehl’s.

Een olie op basis van plantenextracten die een geïrriteerde huid kalmeren en hydrateren voor een frissere teint bij het opstaan.

Werkt alleen in het donker
Werkt alleen in het donker

Aquasource Everplump Night – € 61 – Biotherm, bij de parfumerie.

De bestanddelen in dit revitaliserende nachtmasker reageren op het duister en wekken tijdens de slaap energie op in je huid.

Ruikt naar mandarijntjes
Ruikt naar mandarijntjes

High-Potency Night-A-Mins – € 46 – Origins, bij Parfuma.

Het relaxerende aroma van deze nachtcrème helpt je tot rust te komen terwijl de vitaminen en mineralen een doffe en droge huid bestrijden.

Lees ook: