Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Instant fris gezicht!

9 manieren om te verbergen dat je slecht geslapen hebtEr zijn van die dagen waarop enkel een laagje mascara gewoon net niet volstaat. Het is al erg genoeg dat je maar een paar uurtjes kon slapen, en dan vindt iemand het nog nodig om op te merken dat je er ‘een beetje moe’ uitziet. Er zijn een aantal manieren om die tekenen van vermoeidheid te verbergen en je huid ‘s morgens een opkikker te geven. Dit zijn onze favorieten.


We lieten ons door een expert al vertellen dat te weinig slaap je huid kan uitdrogen, dus dat verklaart de doffe teint waarmee je te kampen krijgt na een onrustige nacht. Je huid ‘s avonds preventief goed voeden en hydrateren kan de schade helpen beperken, maar de kans is groot dat je gelaat ‘s morgens ook nog wat extra hulp kan gebruiken. Begin bij het begin en geef je huid eerst de verzorging die ze nodig heeft om die gezonde glow terug te winnen. Nadien kan je tekenen van vermoeidheid camoufleren met behulp van de juiste make-up.

1. Scrub de vermoeidheid weg

1. Scrub de vermoeidheid weg

1. Scrub de vermoeidheid weg

€ 18

De geur van deze scrub, die citroen en pepermunt bevat, is een heerlijk opkikkertje in de ochtend. De gel reinigt je huid en milde scrubdeeltjes egaliseren ze. Weg met die doffe teint!

Refreshing Scrub Cleanser – – Origins, bij Parfuma.

Parfuma

2. Energieshotje

2. Energieshotje

2. Energieshotje

€ 28,95

De sleutel tot een ‘wakkere’ teint? Vitamine C. Dit intensieve shot vol antioxidanten maakt je huid écht wakker en vermindert tekenen van vermoeidheid. Aanbrengen op een gereinigd gezicht en even laten inwerken vooraleer je een hydraterende crème aanbrengt.

Liftactiv Antioxidant & Anti-Fatigue Shot – – Vichy, bij de parfumerie.

3. Nachtmasker voor je ogen

3. Nachtmasker voor je ogen

3. Nachtmasker voor je ogen

€ 37,90

Dit oogmasker breng je ‘s avonds aan met behulp van de verkoelende rollerapplicator. Het bevat actieve bestanddelen die helpen om de huid rond de ogen strakker te maken en zwelling tegen te gaan. Minder kans op wallen, daar tekenen wij voor.

Eye Dream Cream Night Mask Eyes Contour – – Talika.

Talika

4. Blue monday

4. Blue monday

4. Blue monday

€ 27,53

Als je ogen echt rood zijn geworden van vermoeidheid, kan een laagje blauwe mascara helpen. Die neutraliseert en doet het witte deel van je ogen weer witter lijken.

They’re Real Mascara in ‘Beyond Blue’ – – Benefit, bij Douglas.

Douglas

5. Donkere kringen wegtoveren

5. Donkere kringen wegtoveren

5. Donkere kringen wegtoveren

€ 29,50

De beste manier om paarse of blauwe donkere kringen onder je ogen weg te werken, is met een corrector die een perzikkleurige ondertoon heeft. Breng al deppend aan met je vingertoppen – zodat je de huid onder je ogen niet nog meer belast – en fixeer eventueel met een dun laagje transparant poeder.

Creamy Corrector – – Bobbi Brown, bij de Bijenkorf.

Bijenkorf

6. Grotere ogen

6. Grotere ogen

6. Grotere ogen

€ 9,99

Een oeroud maar efficiënt trucje: breng een lijntje wit oogpotlood aan op je onderste waterlijntje om je ogen groter te doen lijken. Een beetje highlighter of lichte glinsterende oogschaduw in de binnenste ooghoek geeft je ook een instant frissere blik.

Master Drama Lightliner in ‘White-Luster’ – – Maybelline, bij Kruidvat en Di.

7. De juiste primer

7. De juiste primer

7. De juiste primer

€ 30,99

Het leuke aan een primer is dat je kan kiezen welk effect je ervan verwacht. Wil je dat je huid minder gaat glimmen, dan gebruik je een matterende primer. Heeft je huid het de voorbije nacht zwaar gehad? Dan is een hydraterende Hangover Primer exact wat je zoekt.

Hangover Primer – – Too Faced, bij Douglas.

Douglas

8. Fake die glow

8. Fake die glow

8. Fake die glow

€ 4,99

 Als je opstaat met een huid die eerder aan de doffe kant lijkt, dan fake je die gezonde glow toch gewoon? Het enige wat je nodig hebt, is een highlighter die je huid een subtiele en vooral natuurlijk ogende glans geeft.

Dewy Wetlook Stick – – Catrice, bij Kruidvat.

Kruidvat

9. Een beetje blos

9. Een beetje blos

9. Een beetje blos

€ 3,95

Net zoals je huid dof wordt van vermoeidheid, verliest ze ook haar levendige kleur. Een beetje crèmeblush op de appeltjes van je wangen imiteert een gezonde blos, alsof je net een halfuurtje in de frisse lucht hebt gewandeld.

Asian Touch Blush in ‘Gestual Peach’ – – KIKO.

KIKOLees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '