Home FASHION & BEAUTY Beauty De 5 belangrijkste tips om roze oogschaduw draagbaar te maken

De 5 belangrijkste tips om roze oogschaduw draagbaar te maken

Roze oogschaduw is onze favoriet voor bruine, blauwe én groene ogen.

Bron: Pinterest

Roze is een kleur die veel oogkleuren extra laat opvallen, maar wél alleen als je ze juist gebruikt. Er bestaan tal van oogschaduwpaletjes met prachtige roze en perziktinten waar je de mooiste looks mee kan creëren. Maar voor je daarmee aan de slag gaat, geven we je graag een aantal basisregels mee, zo loop je niet het risico dat het lijkt alsof je vermoeide ogen hebt.

1. Roze of roze?

Kies de tint roze oogschaduw die je gaat gebruiken heel bewust, er bestaan ontelbaar veel shades of pink, maar niet elke tint is de juiste. Zo moet je al héle sterke make-upskills hebben om er met een fuchsia of fluoroze oogschaduw geen knoeiboel van te maken. De tinten die je wil gebruiken, zijn eerder aan de zachtere kant: pastelroze, zalmroze of perzik roze.

The Blushed Nudes Oogschaduwpalet – € 16,99 – Maybelline, bij Kruidvat.

2. Mix & match

Met één kleur roze over je volledige ooglid kan het lijken alsof je ogen vermoeid of geïrriteerd zijn. Combineer daarom verschillende tinten, bijvoorbeeld een metallic roze op je bewegende ooglid, een donkerder roze in je arcadeboog en eventueel een donkerpaarse tint in je buitenste ooghoek voor een smokey effect. Op die manier creëer je schaduw en geef je je ogen opnieuw meer diepte.

3. Mascara en nog eens mascara

Mascara is waarschijnlijk de belangrijkste stap wanneer je roze oogschaduw gebruikt. Wees er vooral niet zuinig mee, een extra laagje kan wonderen doen. Volumineuze, gitzwarte wimpers maken het verschil bij een ooglook als deze omdat ze contrasteren met de zachte kleuren op je oogleden. Zo zet je je ogen opnieuw kracht bij en voorkom je een ‘flauwe’ blik.

4. Een streepje zwart

Een bijkomend trucje om je look krachtiger te maken, is een streepje eyeliner. Dat hoeft geen opvallende cat eye te zijn, een dun lijntje dicht tegen de wimperrand kan al een groot verschil maken. Zowel zwarte als donkerbruine of donkerpaarse eyeliner zijn een match made in heaven bij roze oogschaduwkleuren.

5. Kleurcoördinatie

Wanneer je al roze oogschaduw op hebt, let je het best goed op welke tinten je gebruikt voor je lippen en wangen. Om het naturel te houden vermijd je beter babyroze lipstick en blush. Perzikroze daarentegen zorgt voor een fris effect en maakt het geheel toch mooi af. Nude lippen werken natuurlijk ook altijd en als je écht voor een powerlook wil gaan met knalrode lippen, dan houden wij je vooral niet tegen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: