Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Zet self-care ook volgend jaar helemaal bovenaan je prioriteitenlijst!

6 wellnesstrends die je in 2023 een kans wil geven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Bij Flair maken we van self-care 365 dagen lang topprioriteit, en dat zal in 2023 niet anders zijn. Omdat we nu al benieuwd zijn naar hoe we onszelf volgend jaar kunnen verwennen, gingen wij op zoek naar dé wellnesstrends voor 2023.

De digital detox

Volgens het magazine Forbes beginnen we stilaan in te zien dat een pauze nemen van sociale media, en van onze smartphone in het algemeen, niet alleen een haalbaar zelfzorgdoel voor 2023 is, maar ook therapeutisch kan werken. ‘Simpele stappen zoals je telefoon in de “niet storen”-modus zetten, en je meldingen van sociale media dempen worden populairder. We merken namelijk steeds vaker dat we beter kunnen genieten van een leven zonder gsm en mét communicatiegrenzen‘, legt wellnesscoach Aly Giampolo uit in het magazine. De digital detox zou in 2023 dus weleens een dingetje kunnen worden. En eerlijk? Het is een trend waar we het nut wel van inzien. Wij geven je dan ook maar wat graag enkele tips om er meteen werk van te maken.

Genieten van ervaringen

2023 wordt hét jaar om te genieten van momenten. Volgens trendwatchers zullen we ons geld volgend jaar liever uitgeven aan concerten, feestjes, reizen en festivals, dan aan technologische snufjes en de nieuwste trends in modeland. Daarnaast zijn ook soloreisjes en -uitstapjes aan een opmars bezig. Op je eentje dingen ervaren zou je namelijk kunnen helpen om uit te zoeken wat je nog uit het leven wil halen en stil te staan bij wat je al verwezenlijkt hebt.

Scincareroutine vinden

Smeren, smeren, smeren! We roepen het al sinds ons bestaan van de daken, en het lijkt erop dat er in 2023 flink geluisterd zal worden. Volgens het magazine Elle zullen we volgend jaar dan ook minder belang hechten aan make-up, en meer aan onze huidverzorging, en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Een goede scincareroutine is namelijk niet alleen bevorderlijk voor de huid, het kan ook het ideale me-time-momentje zijn én het is wat ons betreft de perfecte manier om fris aan de dag te beginnen. Dat is ook de reden waarom (online) skincarelessen in 2023 hoogstwaarschijnlijk aan populariteit zullen winnen. Geen idee hoe je jouw eigen routine kan vinden? Deze gouden tips helpen je alvast op weg.

Routine brengen in je dagen

In New York is er een nieuwe, opvallende beweging in opmars. De inwoners van de Big Apple nemen volgens het vooraanstaande fitnesscomplex The Ness steeds vaker een voorbeeld nemen aan hun grootouders. Elke ochtend om 8u ontbijten, om 10u een wandelingetje doen, om 17u dineren en om 20u met de beentjes omhoog in de zetel. Zo’n routine vinden zou je kunnen helpen om rust in je hoofd te vinden én te genieten van een betere nachtrust.

Low-intensity work-outs

Als er één ding is wat we geleerd hebben tijdens de pandemie, dan is het wandelen. Maar wie dacht dat die wandelgekte in 2023 zou gaan liggen, heeft het goed mis. Volgend jaar gaan we volgens trendwatchers namelijk met z’n allen nog meer aan low-intensity work-outs doen om ons goed te voelen in ons lijf én kopke. De pandemie deed ons namelijk inzien dat we aan beweging kunnen doen zónder het gevoel te hebben dat we gemarteld worden. Nog in de categorie ‘rustige’ sporten: pilates, yoga, zwemmen en aquagym.

Slaapaccessoires

TikTok is momentaal helemaal in de ban van slaap, en dat kan in 2023 weleens positieve impact hebben op je eigen nachtrust. Sleep tourism zit al volop in de lift, het platform bulkt van de tips en tricks om beter in slaap te vallen, en ook verkoop van slaapaccessoires om uitgeruster wakker te worden schiet de hoogte. Het zijn vooral die accessoires – denk aan sleepbuds, wake-up lights en slaaptrackers – die volgens trendwatchers volgend jaar enorm populair zullen worden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '