Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Heb jij ook een pak minder energie nu het steeds zo vroeg donker is?

6 tips om toch vrolijk te blijven nu de dagen steeds kouder en korter worden

De redactie

Een van de redenen waarom we zo’n fan zijn van de zomer? Het is een stuk langer licht buiten waardoor we niet alleen vrolijker zijn, maar ook veel meer energie hebben. Nu de dagen steeds kouder en korter worden, voelen we ons dan ook vaak futloos en iets minder happy dan anders. Net daarom hebben wij enkele tips op een rij gezet die je helpen om tijdens deze donkere dagen toch vrolijk te blijven.

Stel enkele doelen voor jezelf.

Probeer om wekelijks een aantal kleine taakjes te doen of jezelf iets aan te leren. Maak bijvoorbeeld je garderobe klaar voor de winter of stel een fotoalbum samen met alleen maar leuke herinneringen. Wedden dat je achteraf blij bent dat je het gedaan hebt en dat je er ook meer energie door gekregen hebt?

Maak het thuis extra gezellig.

Nu het kouder en sneller donker is, heb je vaak minder zin om nog naar buiten te gaan. Het is daarom geen slecht idee om het binnen extra gezellig te maken. Investeer in een gebreid deken om die tv-avondjes in de zetel nog aangenamer te maken of wat dacht je van een vuurkorf op je terras? Zo kan je met je familie of vrienden toch nog gezellig buiten zitten. Tip: vergeet zeker de marshmallows en de warme chocolademelk niet!

Maak élke dag een korte wandeling.

Ondertussen is het al redelijk snel donker, maar om te voorkomen dat je last krijgt van een herfstdipje is het belangrijk om dagelijks toch een portie zonlicht te krijgen. Maak daarom elke dag een wandeling, al is het maar vijftien minuten. Niet alleen goed voor je immuunsysteem, maar het helpt je ook om te focussen!

Stimuleer je zintuigen.

Door je zintuigen te stimuleren, voel je je vaak een stuk beter in je vel. Maak een heerlijke pompoensoep en geniet van al die verschillende geuren in de keuken. Of je kan ook gewoon simpelweg je favoriete geurkaars aansteken. Onze redactrices verklappen je alvast met veel plezier welke geurkaarsen zij steevast inslaan.

Stel een vrolijke playlist samen.

De juiste nummers kunnen echt een glimlach op je gezicht weten te toveren. Vooral als ze je terugbrengen naar memorabele momenten die je met je beste vriendin of op vakantie doorbracht. Stel daarom een playlist samen met alleen maar vrolijke liedjes. Voeg af en toe wel een paar nieuwe songs toe zodat je steeds iets anders hebt om naar te luisteren. Tip: heb je het moeilijk om ’s ochtends uit bed te kruipen als het buiten nog pikdonker is? Stel dan een vrolijk nummer in als wekker.

Doe eens iets liefs voor een ander

Verras je mama, je lief of je beste vriendin met een kleine attentie. Nog een optie is om enkele plaatselijke goede doelen of dierenasielen te steunen. Een leuk en lief gebaar – hoe klein het ook mag zijn – kan de dag van iemand anders meteen goed maken. Zeker als ze zelf toevallig een baaldag hebben, en jij krijgt er meteen ook een goed gevoel van!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '