Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

We snappen het maar... het is tijd om te breken met die snoozeknop.

7 tips om beter uit bed te geraken op een koude ochtend

Annelies Hart

Echt koud is het buiten nog niet, maar voor iedereen die de torenhoge rekeningen wil vermijden, geldt hetzelfde: de verwarming blijft zo lang mogelijk uit. Nu we al even naar wintertijd zijn overgeschakeld is het nu ‘s ochtends dus donker én koud. Niet echt uitnodigend om uit bed te komen... Gelukkige kunnen deze zeven tips je helpen.

Plan iets waar je naar uitkijkt.

Het is veel gemakkelijker om uit bed te komen als je ‘s ochtends iets anders hebt om naar uit te kijken dan werk. Probeer een ochtendritueel te creëren en geniet van de kleine dingen zoals een lekker kopje koffie, een mooi of spannend boek, een ochtendwandeling of een aflevering van je favoriete serie.

Sta op met je wekker.

Oké, we weten het: dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar probeer toch maar te breken met die snoozeknop. Hoe langer je in bed blijft liggen na het ontwaken, hoe moeilijker het wordt om uiteindelijk op te staan. En natuurlijk is het verleidelijk, maar de kwaliteit van je slaap gaat erop achteruit. Snoozers worden telkens terug uit hun slaap getrokken als die wekker afgaat. Niet ideaal dus!

Maak een warm ontbijt.

Hoe meer je uitkijkt naar je ontbijt, hoe beter. En op koude dagen is het des te verleidelijker als je eten in de ochtend ook nog eens warm is. Denk aan warme havermoutpap met een lekkere latte ernaast. We kwijlen al bij het gedacht alleen...

Plan je dag de avond ervoor.

Voordat je je avond afsluit en besluit te gaan slapen, schrijf je best op wat je gaat doen de volgende dag. Dat maakt je dag niet alleen productiever, het vermindert ook de angst als je naar bed gaat omdat je niet ligt te piekeren over wat je morgen moet doen, waardoor je gemakkelijker in slaap valt én opstaat.

Meteen douchen als je wakker wordt.

Goed voor twee redenen: je wordt er meteen wakker van én je lijf warmt op door het heerlijke warme water.

Gooi de gordijnen open.

Het mag dan misschien nog donker zijn op het moment dat je opstaat, toch is het een goed plan om meteen de gordijnen te openen. Onderschat het goede gevoel dat een zonsopgang je geeft niet. Door meteen het ochtendlicht binnen te krijgen, kickstart je je systeem en sta je positiever in je dag.

Zorg voor een comfortabel bed.

Deze laatste tip is een tikkeltje tegenstrijdig, we know. Maar iemand die lekker slaapt, zal ook makkelijk opstaan. Dus ga voor die comfortabele matras, die zachte dons en de fluffy kussens. Hoe comfortabeler je de hele nacht ligt, hoe minder grumpy je je zal voelen bij het opstaan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '