Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

'Als je een slechte dag hebt, kijk dan naar dat prachtige wezentje dat je aan je lichaam te danken hebt.' ❤️

Mama’s delen massaal de hashtag #postpartumbody om elkaar een hart onder de riem te steken

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Voor wie een kinderwens heeft, moet bevallen zowat het mooiste geschenk ooit zijn. Toch belandt niet iedereen na de bevalling op een roze wolk en kunnen de grote veranderingen die ons lichaam doormaakt gedurende die negen maanden onze mentale gezondheid na de bevalling serieus kraken. Om elkaar een hart onder de riem te steken, delen kersverse mama’s nu massaal hun postpartumlichaam op Instagram.


Ashley Graham is de afgelopen negen maanden hét boegbeeld geworden van een gloednieuwe beweging op Instagram. Dankzij de doodeerlijke foto’s die het model tijdens haar zwangerschap deelde, durfden ook andere vrouwen hun lichaam letterlijk en figuurlijk bloot te geven aan hun volgers op sociale media. En ook nu Ashley bevallen is, blijven de foto’s met de hashtag #postpartumbody bijzonder populair. Vrouwen durven hun lichaam niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling te tonen aan de buitenwereld.

En die foto’s gaan veel verder dan een paar striemen. Sommige vrouwen vertellen in de caption openhartig over de lichamelijke kwaaltjes die ze na hun bevalling ondervinden, terwijl anderen het dan weer moeilijk hebben met het grote litteken dat ze aan hun keizersnede overhielden en nog anderen durven toe te geven welke impact hun negatieve zelfbeeld heeft op het ouderschap.

Zwart gat


Waarom de hashtag zo belangrijk is? Eerst en vooral om elkaar een hart onder de riem te steken. Niet iedereen verwacht zich na de zwangerschap aan mentale en lichamelijke kwaaltjes. Wanneer ze toch optreden, kunnen ze bij de kersverse mama twijfels en onzekerheden opwekken en dan is het belangrijk om te beseffen dat ze er niet alleen voor staat. Heel wat vrouwen belanden na de bevalling in een zwart gat. Weten dat je niet alleen bent en dat het helemaal niet abnormaal is om striemen of een bol buikje te hebben na de bevalling, kan wonderen doen.

Ook wij kregen vorig jaar de mooie kans én het vertrouwen om een aantal prachtige postpartumfoto’s van onze lezeressen in Flair te delen. Wat zij vooral met hun foto’s wilden bewijzen? Dat een gezond kindje veel belangrijker is dan een beetje ‘flubber’ of een paar striemen, maar dat dat niet per se wil zeggen dat de periode na de zwangerschap bij iedereen rozengeur en maneschijn is. Hopelijk kan de hashtag #postpartumbody aantonen dat het ook normaal is dat niet elke vrouw zich na haar bevalling even goed in haar voelt en dat we hen de tijd moeten gunnen om hen volledig te laten herstellen en dat niet alleen lichamelijk, maar ook fysiek. Wij staan alvast voor de volle 100% achter het fantastische concept!

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '