https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wat denk je, eens proberen?

AHA: een slaatje eten als ontbijt zou je dag beter maken

Een fris slaatje met komkommer, radijsjes en een yoghurtdressing: niet meteen het eerste waaraan je denkt wanneer je ‘s morgens vroeg wakker wordt? Dat moet het misschien wel worden. Want een slaatje eten als ontbijt heeft een positieve invloed op het verdere verloop van je dag.


In sommige landen, zoals Turkije en Israël, maken salades traditioneel deel uit van het ontbijt. En dat is lang niet zo gek, beseffen andere landen nu. In Amerika raken steeds meer foodies overtuigd van de breakfast saladomdat het niet alleen best lekker is maar ook goed voor je lichaam. Een slaatje is niet zwaar, bevat weinig suikers en zit tjokvol gezonde groenten die vitaminen bevatten. Die combinatie zou ervoor zorgen dat we beter gehumeurd zijn en beter presteren op het werk.

‘Wanneer je een traditioneel, koolhydraatrijk ontbijt neemt zoals gebak of zoete onbijtgranen, moet je lichaam harder werken om die voedingsmiddelen te verwerken. Dat kan je systeem vertragen, zowel lichamelijk als mentaal’, vertelt diëtiste Cassie Pisano aan HuffPost. Een ontbijt dat veel suiker bevat, kan leiden tot een slecht humeur omwille van de sterke pieken en dalen in je bloedsuiker. ‘Voeding als eieren, granen en groenten bevatten veel meer waardevolle voedingsstoffen dan koolhydraten en zorgen ervoor dat je bloedsuiker sneller stabiel wordt, ze geven je gedurende langere tijd een voldaan gevoel en ze geven veel energie zodat je je goed kan focussen.’

Op het menu


Dus, wat zit er in het ideale ontbijtslaatje? Dat kies je helemaal zelf. Je kan een slaatje samenstellen met je favoriete groenten, of je kan er ook fruit aan toevoegen, zoals bijvoorbeeld pompelmoes, appel of aardbeien. Groene bladgroenten bevatten vitamine B12 en folaat, natuurlijke moodboosters die komaf maken met dat ‘wazige’ ochtendgevoel en je beter helpen te focussen. Voeg er wat Griekse yoghurt en een eitje aan toe voor extra proteïnen. En wist je trouwens dat ons lichaam bepaalde vitaminen en mineralen beter opneemt wanneer ze gecombineerd zijn met vetstof? De beste manier om je slaatje af te werken is dus met een beetje olijfolie. Bon appétit!

Meer inspiratie nodig? Je toekomstige ontbijtsalade staat misschien wel tussen deze 17 heerlijke en snelle salades.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content