Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Opgepast, vroege vogels!

BEWEZEN: dit is het meest stresserende tijdstip van de dag

Annelies Hart

Stress: vroeg of laat krijgen we er allemaal eens mee te maken. Voor de ene is het dagelijkse kost, terwijl de ander door het leven walst. Toch zou er één tijdstip van je dag het meest stresserende zijn, dat wijst Brits onderzoek uit.

Is er één tijdstip in de dag dat meer stress oplevert dan alle andere? Dat is de vraag die een team van Britse onderzoekers (wier studie werd uitgevoerd in opdracht van het bedrijf Rescue Remedy) zich stelde. Na interviews met meer dan 2000 mensen is het nu officieel: vroege vogels zijn eraan voor de moeite.

Het meest stresserende tijdstip van je dag bevindt zich namelijk al lekker vroeg in de ochtend: om 07u23. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de dagelijkse stress volgens het onderzoek voornamelijk afkomstig is van vermoeidheid, een slechte nachtrust en het vooruitzicht van een drukke werkdag.

Grootste stressfactoren

Het onderzoek ging ook een beetje verder en vroeg de respondenten naar wat hen doorheen de dag het meeste stress bezorgt. Vaak voorkomende antwoorden waren: vastzitten in het verkeer, iets morsen of je overslapen. Volgens de studie wordt elke persoon gemiddeld met drie stresserende gebeurtenissen per dag geconfronteerd, of die nu groot of klein zijn.

Gelukkig werd er ook gezocht naar oplossingen! Zo vonden onderzoekers namelijk de drie meest voorkomende manieren om je van die stress te ontdoen: een wandeling maken, leuke muziek luisteren en me-time. Misschien toch maar een tof liedje opzetten om 07u23 morgenvroeg?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '