Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Photo News

De 'American Idol'-winnares voelde enorm veel druk om slank te blijven.

Kelly Clarkson wilde uit het leven stappen

Herlinde Matthys

Kelly Clarkson kende een donkere periode in het begin van haar zangcarrière. Ze moest afvallen, maar hoe meer kilo’s ze kwijtraakte, hoe depressiever ze werd.


Kelly Clarkson won het populaire programma ‘American Idol‘ in 2002. Het was de start van een succesvolle carrière, maar de roem kende ook nadelen voor de jonge vrouw. Ze worstelde al met een eetstoornis in de middelbare school, en de enorme druk om er steeds goed uit te zien in de schijnwerpers riep de demonen van het verleden terug op.

Pijn


De zangeres wilde per se slank zijn omdat ze dacht dat dat haar carrière vooruit zou helpen. Kelly zat constant in de fitness en ging elk vrij moment lopen. Ze vergde te veel van haar lichaam, waardoor ze haar knieën en enkels veel te zwaar belastte, en daar heeft ze nu nog steeds last van. Naast de fysieke pijn was er ook een serieuze mentale klap.

Depressie


Hoe dunner Kelly werd, hoe slechter ze zich in haar vel voelde. De dwang van de muziekindustrie om te voldoen aan het klassieke slanke schoonheidsideaal werd haar te veel. Ze belandde in een depressie. Terwijl ze zich op het hoogtepunt van haar bekendheid bevond, had ze nooit eerder zo diep gezeten op mentaal vlak. Ze dacht er zelfs aan om een einde te maken aan haar leven.

Gelukkig


Ondertussen ligt Kelly niet meer wakker van haar gewicht. Ze is gelukkig getrouwd met Brandon Blackstoke en samen heeft het koppel twee kindjes, River Rose en Remington Alexander. ‘Sommige mensen hebben gewoon een heel goed metabolisme en blijven slank, maar ik helaas niet’, aldus Kelly in Redbook. Ze vindt het jammer dat andere mensen wél nog bezig zijn met hoeveel ze weegt. ‘Het kan me niet schelen dat ik nu wat ronder ben. Jammer genoeg hebben anderen daar wel problemen mee en krijg ik daar commentaar over.’

Nieuw album


Gelukkig trekt Kelly zich daar niks van aan. Ze ziet er beter uit dan ooit! Ook op professioneel vlak loopt alles op rolletjes voor de zangeres. Zo heeft ze net haar nieuwe album ‘Meaning of Life‘ uit, en op haar sociale media maakt ze volop reclame voor haar laatste single ‘Love So Soft‘.

Kelly in 2005:

Heb je zelf vragen over zelfdoding, contacteer dan de Zelfmoordlijn op 1813.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '