Home FASHION & BEAUTY Fashion Model uit nieuwste reclamecampagne van Adidas is slachtoffer van bodyshaming

Model uit nieuwste reclamecampagne van Adidas is slachtoffer van bodyshaming

Ze poseert met niet-geëpileerde benen.

YouTube

Adidas vroeg aan verschillende ‘helden van morgen’ om hun populaire Superstar-sneaker te promoten. Eén van die modellen is nu het slachtoffer van bodyshaming omdat ze in de reclamecampagne poseert met niet-geëpileerde benen.

Arvida Byström (26) is een model, fotografe en feministe uit Zweden. In een promoclip voor de iconische Superstar-sneakers van Adidas op YouTube stuurt ze een krachtige boodschap over tolerantie en vrijheid de wereld in. ‘Onze cultuur legt op wat vrouwelijkheid betekent, terwijl ik vind dat iedereen vrouwelijk kan zijn of vrouwelijke dingen kan doen. De maatschappij is daar gewoon bang voor.’

Behaarde benen

Helaas zijn het niet haar mooie woorden, maar haar uiterlijk dat met alle aandacht gaat lopen. Arvida poseert namelijk met behaarde benen om haar woorden wat meer kracht te geven, maar daardoor werd ze het favoriete slachtoffer van internettrollen. ‘Scheer je benen’, ‘Zo vies’ en ‘Nu koop ik zeker geen Adidas’ zijn maar enkele van de gemene opmerkingen.

Dreigberichten

Sommigen gingen nog een stapje verder, want Arvida kreeg zelfs dreigberichten in haar mailbox van creeps die haar wilden verkrachten. Gelukkig zijn er ook mensen die de boodschap wél begrijpen en de jonge vrouw steunen. Die bedankt het model in een post op Instagram, waar ze nogmaals benadrukt dat iedere persoon anders is. Bij Adidas zelf hebben ze nog niet gereageerd op de commotie.


Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.