Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube

Ze poseert met niet-geëpileerde benen.

Model uit nieuwste reclamecampagne van Adidas is slachtoffer van bodyshaming

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Adidas vroeg aan verschillende ‘helden van morgen’ om hun populaire Superstar-sneaker te promoten. Eén van die modellen is nu het slachtoffer van bodyshaming omdat ze in de reclamecampagne poseert met niet-geëpileerde benen.


Arvida Byström (26) is een model, fotografe en feministe uit Zweden. In een promoclip voor de iconische Superstar-sneakers van Adidas op YouTube stuurt ze een krachtige boodschap over tolerantie en vrijheid de wereld in. ‘Onze cultuur legt op wat vrouwelijkheid betekent, terwijl ik vind dat iedereen vrouwelijk kan zijn of vrouwelijke dingen kan doen. De maatschappij is daar gewoon bang voor.’

Behaarde benen


Helaas zijn het niet haar mooie woorden, maar haar uiterlijk dat met alle aandacht gaat lopen. Arvida poseert namelijk met behaarde benen om haar woorden wat meer kracht te geven, maar daardoor werd ze het favoriete slachtoffer van internettrollen. ‘Scheer je benen’, ‘Zo vies’ en ‘Nu koop ik zeker geen Adidas’ zijn maar enkele van de gemene opmerkingen.

Dreigberichten


Sommigen gingen nog een stapje verder, want Arvida kreeg zelfs dreigberichten in haar mailbox van creeps die haar wilden verkrachten. Gelukkig zijn er ook mensen die de boodschap wél begrijpen en de jonge vrouw steunen. Die bedankt het model in een post op Instagram, waar ze nogmaals benadrukt dat iedere persoon anders is. Bij Adidas zelf hebben ze nog niet gereageerd op de commotie.

https://www.youtube.com/watch?v=elDe_kHYTb8Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '