Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Het is minder dan je denkt

Dit is hoe vaak je wekelijks moet douchen

Douchen is bij veel mensen een dagelijkse routine. We weten allemaal dat je niet te warm mag douchen en wanneer je dat het best doet. De volgende vraag op het programma: hoe vaak moeten we ons eigenlijk douchen?

Volgens experten is het voldoende als je een of twee keer per week een douche neemt. ‘Douchen gebeurt vaak om esthetische redenen. Mensen douchen omwille van hun hygiëne of om een schoon gevoel te krijgen. Toch zou dat, als we naar het niveau van bacteriën kijken, niet helemaal het geval moeten zijn’, aldus Dr. Elaine Larson.
 

Een dagelijkse douche is volgens Dr. Brandon Mitchell zeker niet nodig. Als je je huid te vaak wast, ga je die van haar natuurlijke oliën strippen. Bovendien denken we dat we onszelf beschermen tegen bacteriën door te douchen. Maar als je dat te vaak doet, loop je net meer kans om ziek te worden. Dat komt omdat je huid uitdroogt en bacteriën zo de kans krijgen om die binnen te dringen.
 

Wat je dan weer wel vaker moet wassen, zijn je handen. Dat is volgens experts dé truc om jezelf te beschermen tegen verschillende ziektes. Toch staan die redenen los van hoe je eruitziet of hoe je ruikt. Sport je bijvoorbeeld een aantal keer per week? Dan lijkt het ons toch verstandig om je nadien even te douchen.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '