Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Is het wel zo gezond?

Dit doet elke dag douchen met je lichaam

Eline De Munck speelde het klaar om zich een héle maand niet te wassen. Een challenge van jewelste als je het ons vraagt, maar misschien niet ongezonder als jezelf te vaak wassen. Want is elke dag een verfrissende douche nemen wel zo gezond? 

Echt verrassend is het niet, maar volgens microbioloog Sarah Lebeer van de Universiteit Antwerpen is jezelf te veel wassen minstens even schadelijk als je helemaal niet te douchen. Wanneer je te veel doucht, was je namelijk de beschermlaag van je huid en die helpt je te beschermen tegen indringers zoals bacteriën en ziektes. Ook je intieme delen was je beter niet te veel, enkele keren per week volstaan. 

 

Hygiëne in het algemeen is wel belangrijk

 

Je elke dag douchen mag misschien niet zo gezond zijn, het is wel belangrijk enkele regels omtrent hygiëne in acht te nemen. Was daarom altijd je handen na een toiletbezoek en poets je tanden twee keer per dag. 

 

Dit zijn Elines bevindingen na zich dertig dagen niet te wassen. Ook te warm douchen is niet goed voor je. Maar vrolijk kan je er wel van worden. 

 

 

 

 

Bron: www.radio1.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '