Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Don't worry, vals zingen is er geen van!

Maak jij deze 5 fouten tijdens het douchen?

Ontspannen in de douche? Niet simpel als je weet dat de helft van je routine misschien meer kwaad doet dan goed. Wil je echt al je zorgen (en je vuiltjes) van je af wassen? Vermijd dan deze vijf fouten in de toekomst.

1. Je neemt te lange en hete douchebeurten

Te lange en hete douchebeurten zijn horror voor je huid. Lang onder heet water staan, spoelt je natuurlijke oliën weg en kan bovendien eczeem verergen (Lees: nog meer jeuk).

 

2. Je gebruikt te veel douchegel, shampoo en conditioner

Meer schuim = meer trouble. Surfacanten, een stof die in chemische zeep zit, trekken water en olie aan en slorpen daardoor de natuurlijke oliën uit je huid. Daardoor wordt je huid droog en futloos en da‘s bad all round. Gebruik daarom een zo klein mogelijke hoeveelheid of beter nog: een 100% natuurlijke zeep.

 

3. Je spoelt je niet goed genoeg af

Je stapt uit de douche en achter je oren en nek hangt nog wat zeep. Herkenbaar, right? Tja, gewoon even met de handdoek erover en klaar. STOP! Door agressieve zeep met een handdoek tweg te vegen, creëer je irritaties en droge huidplekken en die kan je missen als de pest.

 

4. Je brengt gezichtsreinigers of –maskers aan ná het douchen

Timing is everything. Cleanser en maskers breng je aan voor het douchen en spoel je af tijdens het douchen. Hydraterende crèmes horen thuis ná je wasje.

 

5. Je schrobt te hard met de handdoek

Al bibberend graai je een handdoek vast en vlieg je er als een razende sneltrein mee over je lijf. Niet meer doen. De manier waarop jij je afdroogt, is even balgnrijk als het wasje zelf. Na een douche is je huid een tikkeltje droger dan normaal, schrobben kan in dat geval je huid flink beschadigen. Deppen, dat is de way to go. En breng achteraf altijd een hydraterende lotion aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '