Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Na een breuk kan je je erg alleen voelen, dus omring jezelf (virtueel) met andere mensen.

Met deze 5 tips overleef jij de feestdagen na een break-up

Het is eindelijk kerst en dat betekent: veel eten, gezelligheid en glitteroutfits! Maar het is begrijpelijk dat je hoofd er niet naar staat na een break-up. Het is altijd pijnlijk om je feestdagen niet door te brengen met die ene persoon. Daarom hebben wij 5 tips die je zullen helpen om Kerstmis en Nieuwjaar te overleven.

1. Zoek gezelschap op.


Het liefst lig je in bed met een pot Ben & Jerry’s en een goede huilfilm. Het is soms fijn om je even terug te trekken en eens goed te huilen. Probeer je daarna wel weer bij elkaar te rapen en zoek ook de gezelligheid op! Ga bijvoorbeeld iets leuks doen met je gezin en/of knuffelcontact of plan een virtueel feestje met je vriendinnen. Een beetje afleiding kan absoluut geen kwaad. Integendeel!

2. Verwen jezelf.


It’s Christmas! Verwen jezelf daarom met wat leuks en vooral veel lekkers. Houd bijvoorbeeld een spa day at home of koop die ene tas die je al een tijdje in je hoofd hebt.

3. Goede nachtrust.


Zorg dat je genoeg slaapt. Daardoor krijg je de rust die je nodig hebt en na al dat verdriet kan je brein dat goed gebruiken. Ook voeding speelt een belangrijke rol. Na een break-up eet je natuurlijk het liefst comfortfood, maar neem tussendoor eens een sinaasappel. Een sterke weerstand helpt je om goed te kunnen nadenken en dingen te doen die je afleiden.

4. Accepteer je gevoel.


Het is logisch dat je verdrietig bent na een breuk, dus mag je gerust over je gevoelens praten bij familie en vrienden. Na een break-up kan je je erg alleen voelen, dus omring jezelf (virtueel) met andere mensen. Je kan vast wel een luisterend oor gebruiken!

5. Onthoud: het gevoel wordt minder.


Het verdriet wordt met de tijd minder. Jullie hebben samen dingen meegemaakt en zijn super close geweest. Het is normaal dat je verdrietig bent. Naarmate je je steeds meer op andere dingen focust en afleiding hebt, zal je je een stuk beter voelen. Iedereen komt over een break-up heen, dus jij ook!

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '