Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Want een healthy lifestyle volhouden hoeft écht niet moeilijk te zijn.

De do’s en don’ts van gezond eten (volgens een personal trainer)

Wil je graag wat gezonder eten, maar weet je eerlijk gezegd niet waar je moet beginnen? No worries, want wij gingen op zoek naar enkele handige tips die je makkelijk kan integreren in je huidige levensstijl. You’re welcome!


Gezond eten is belangrijk, maar je moet het natuurlijk wel volhouden. Daarom geeft personal trainer Jonathan Ross ons enkele tips die op lange termijn het verschil kunnen maken. Zeker eens proberen, dus!

Do’s


Groenten en proteïnen eten. Verse groenten zitten vol met vitaminen en antioxidanten, én omdat ze rijk zijn aan vezels, helpen ze je om een voldaan gevoel te behouden. Proteïnen zorgen er dan weer voor dat je minder snel gaat snoepen. Bovendien komen ze goed van pas als je spiermassa wil opbouwen.

Zet goede vetten op het menu. Die zitten bijvoorbeeld in avocado en zorgen ervoor dat je slechte cholesterol daalt en je goede cholesterol stijgt. Het is bovendien bewezen dat die voedingsmiddelen kunnen helpen om je buikvet te verminderen. Laat die chocoladereep dus links liggen en kies voor een handvol nootjes.

Voorbereiding is alles. Bij een gezonde levensstijl komt heel wat voorbereiding kijken. Probeer daarom om thuis je maaltijden voor te bereiden in plaats van op kantoor te lunchen. Zorg er ook steeds voor dat je water en een gezonde snack bij de hand hebt als je onderweg bent. Zo kom je minder snel in de verleiding om iets ongezonds te eten.

Wees lief voor jezelf. Iedereen kan eens een slechte dag hebben, en soms heb je gewoon zin in een grote portie spaghetti met extra veel kaas. Het is belangrijk om jezelf af en toe iets te gunnen en om je daar zeker niet schuldig over te voelen!

Don’ts


Veel frisdrank en fruitsap drinken. Een gezonde levensstijl draait niet alleen om wat je eet, maar ook om wat je drinkt. Frisdranken en fruitsappen bevatten enorm veel suiker en maken het vaak moeilijk om een dieet vol te houden.

Maaltijden overslaan. Je lichaam heeft energie nodig, en daarom is het belangrijk om op regelmatige tijdstippen te eten. Eet vier tot zes kleine maaltijden per dag en zorg dat je genoeg proteïnen naar binnen krijgt.

Gefrituurd eten. Natuurlijk mag je af en toe een frietje eten, maar als de plaatselijke frituur je bestelling al uit het hoofd kent, kan je misschien wel een weekje overslaan.

’s Nachts nog granen of suikers eten. Granen passen volledig in een gezonde levensstijl, maar je kan ze beter als ontbijt eten. Ze geven je lichaam namelijk meer energie, en die heb je ’s avonds eigenlijk niet meer nodig. Kies eerder voor een lichte maaltijd, zoals een salade.

Bron: Popsugar
Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '