Home Body & Mind How to: gezond eten op vakantie

How to: gezond eten op vakantie

Thinkstock
Cocktails, ijsjes, fastfood… Op vakantie laten we ons állemaal wel 'ns gaan. Gevolg? Je bikinibody barst uit z'n voegen en je moet taksen betalen op die extra kilo's in de luchthaven. Zó hou je het gezond op vakantie.

Onderzoek toont aan dat meer dan 8 op de 10 Belgische vrouwen hun eetgedrag aanpassen tijdens een vakantie. 77,4% laat zich eens goed gaan. Lees: living the good life en véél alcohol. Thuis komt het besef en een giga getal op de weegschaal. Maar dit jaar kan het anders!

1. Be picky!

Leg je bord niet elke dag bomvol spek en ei, maar neem een gezond ontbijt. Een ontbijtbuffet lijkt levensgevaarlijk, maar eigenlijk is het dé kans om gevarieerd te eten. Let er alleen op dat je niet té veel op je bord legt.

2. Go local!

Appels en peren eten we genoeg doorheen het jaar. Probeer op vakantie het lokale fruit 'ns uit. Guave in Peru, mango in Indonesië…

3. Like a virgin

Bij een vakantie horen cocktails. Maar probeer ook eens de virgin-variant: zonder alcohol en dus beter voor je lijn. Een Shirley Temple bijvoorbeeld. Light en katerproof.

4. Saucy!

Mayonaise, bearnaise, pesto,… We love sausjes. Jammer genoeg zijn ze echte dikmakers. Vraag een apart potje en duik niet in je saus. 

5. Hup met de beentjes

Ga baantjes trekken, powerwalken, of duikles volgen bij die hete instructeur. Lees: vergeet niet te bewegen tijdens je vakantie.

De resultaten kwamen tot stand via een online bevraging in oktober 2014 door onderzoeksbureau iVOX bij 1000 Belgische vrouwen tussen 18 en 54 jaar, representatief gewogen op taalkeuze, leeftijd en opleidingsniveau.

Bron: www.weightwatchers.be

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.