Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Vleugels voor Flair

Ze deelt ook haar ultieme self-lovetips.

Anastasya Chernook schrijft een self-love letter aan zichzelf: ‘Van mij zal je nooit moeten zwijgen of je anders voordoen dan je bent’

De redactie

Jezelf graag zien is niet altijd makkelijk, maar zo mooi als het wel lukt! Flair deelt maar al te graag self-love letters: inspirerende woorden en liefdesbrieven van jezelf, aan jezelf. Voor de Flair Self-Love Summer schrijft covergirl Anastasya Chernook een liefdesbrief aan zichzelf én deelt ze haar beste self-lovetips.

Anastasya’s self-love letter

Liefste Anastasya,

It’s been quite a ride. We hebben samen al zoveel meegemaakt, en uiteindelijk kent niemand ons zo goed als wij onszelf. Alle passages, ups-en-downs en mooie, vrese­lijke en transformerende ervaringen. Het waren enkel jij en ik die samen deze wereld betreden hebben, en uiteindelijk zullen we ook samen heengaan. Just the two of us. De laatste jaren heb ik het ook zo leren zien.

Luisteren naar onze higher self is logisch, maar luisteren naar mijn lieve kleine ik is even belangrijk.

Ik ben natuurlijk één persoon, maar er zijn meerdere delen van mezelf. Jij – mijn innerlijke kind – die mee mag blijven opgroeien met Donald, in een veilige, liefdevolle omgeving. De eeuwig veranderlijke ik, hier en nu. En tot slot de allerbeste versie van onszelf. Nog véél wijzer dan wij. Moediger, milder, mooier en met een gigantisch relativeringsvermogen. Ons navigatiesysteem. Ik luister naar haar en ik luister naar jou, en dat creëert mijn menselijke ervaring, mijn (soms volslagen gestoord) avontuur op deze aardkloot. Luisteren naar onze higher self is natuurlijk logisch, maar mijn lieve kleine ik, luisteren naar jou is even belangrijk. En ik wil dat je dat ook héél goed begrijpt. Wat je denkt, wat je vindt van de dingen des levens, wat je hartje begeert, wat je passies, verdriet en gekrenktheid zijn... Van mij zal je nooit moeten zwijgen, je moeten verstoppen of je anders moeten voordoen dan je bent.

Ik hou van al je kantjes, onvolkomenheden, mood swings... Je rare hobby’s en fascinaties vind ik net zo cool. Ik begrijp wie je bent, ken je pijn en zou nooit durven dromen dat je anders was. Je bent klein maar belangrijk. En je bent nooit, maar dan ook nooit alleen. Je hoeft ook niets te doen om die liefde te verdienen. Sterker nog, je kan niets doen wat jou onwaardig maakt voor mijn warmte en genegenheid. Ik hou hoe dan ook ontzettend veel van jou. En – kleine spoiler – in de toekomst zullen héél veel mensen jou leuk vinden. Tot in extremen zelfs. Maar dat maakt helemaal niets uit. Zolang wij elkaar maar graag zien. Wat boeit de rest?

Dikke knuffel

Je inbetweenie-me

De self-lovetips van Anastasya Chernook

Let your inner child play.

En aan mensen die kinderen hebben: laat je innerlijke kind mee opgroeien met je kinderen.

Maak je eigen regels.

Het is niet omdat een gezondheidsexpert zegt dat je een ijsbad moet nemen en kruidenthee moet drinken, dat dat voor jou werkt. Toets met je buikgevoel af wat werkt voor jou en jou gelukkig maakt.

Romantiseer je leven.

Wil jij à la Strawberry Shortcake ­tuinieren met roze handschoenen en designerbril? Dat kan. Alles is fantasie en doe je volledig voor jezelf.

Gebruik tools om je geconnecteerd te voelen.

Denk maar aan tarotkaarten of kristallen, maar ook positieve ­affirmaties en simpelweg het aanraken van gras kunnen helpen.

Wees mild voor jezelf.

Wees een depressed b*tch als je je zo voelt. Doe dutjes. Het is eigenlijk heel simpel, maar we maken het onszelf soms veel te ­moeilijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '