Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Strakke billen? Check!

6 redenen waarom je meer zou moeten wandelen

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Het is ontspannend, maakt je lichaam sterker én het is een pak goedkoper dan dat fitnessabonnement… Jawel, wandelen heeft niets dan voordelen voor je gezondheid en geest. Trek dus snel die wandelschoenen aan en ga nu een frisse neus halen!

1. Iedereen kan het doen


Een stevig paar schoenen, een parcours op jouw niveau en een goed gevulde waterfles: meer heb je niet nodig om aan jouw eerste wandeling te beginnen. Als je echt voor de eerste keer die wandelschoenen aantrekt, start je misschien best met een wandeling van een uurtje of twee zonder al te steile paden. Loop je nog al snel verdwaald? Neem dan zeker een kaart mee of download simpelweg een app die jou de weg wijst.

2. Je krijgt er strakke billen van


Stap je aan een goed tempo door én kies je voor een heuvelachtig parcours? Dan voel je als snel die billen en dijen van je opwarmen. Squats worden dan ook meteen overbodig. Als je bovendien nog een paar wandelstokken aan jouw sportieve look toevoegt, train je ook meteen die armspieren.

3. Je maakt er je hoofd mee leeg


Of je nu alleen op pad gaat of met een paar fervente wandelaars: geniet van de stilte en maak je hoofd eens volledig leeg. Let ook op de prachtige geluiden die in het bos of park heersen. Denk maar aan die wind die door de bomen waait of de vogels die zingen als je voorbij komt. Een meditatiesessie is er niets tegen!

4. Je ontdekt talloze nieuwe plekken


Of je nu naar Zuid-Amerika trekt of slechts een paar kilometer van je voordeur weggaat, er zijn zoveel nieuwe landschappen te ontdekken. Neem eens een pad dat je niet kent, ga iets verder dan je geplande route of probeer eens een verlaten plekje of een adembenemend uitzichtpunt te bereiken. Tip: vergeet ook zeker je camera niet, want je legt zo vaak pareltjes van landschappen op beeld vast.

5. Het is (bijna) gratis


Vergeet die dure abonnementen bij de fitness, want de paden die je gaat betreden zijn volledig gratis. Je hoeft je dus absoluut niet schuldig te voelen als je een weekje niet kan gaan sporten. Zodra je schoenen en sokken gescoord hebt, hoef je verder geen grote kosten te doen. Klein economisch advies: heel wat grote sportmerken bieden wandelschoenen al vanaf zo’n € 50 euro.  Een goede prijs-kwaliteitverhouding voor beginners.

6. Bonus: een fantastisch humeur én een goede gezondheid


Een frisse neus halen is heus niet alleen goed voor je hersenen. Dankzij die stevige wandelen loop je ook minder kans op hart- en vaatziekten, beroertes, een hoge bloeddruk en obesitas. Bovendien leg je ook even die vervelende telefoon van jou even weg en bescherm je jezelf tegen die continue informatiestroom. Bye bye stress en negatieve gedachten.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '