Home Lifestyle Body AHA: daarom slaap je dus beter met een gesloten deur

AHA: daarom slaap je dus beter met een gesloten deur

Een onschuldige actie, maar je kan er wel degelijk levens mee redden!

Unsplash

Jij ligt met een fluffy slaapmaskertje op en oordoppen in onder je kussen verborgen, terwijl je lief de deur van de slaapkamer telkens wagenwijd openlaat. Het is een situatie die al voer voor eindeloze discussies is geweest, maar nu is het voor eens en altijd écht bewezen: je slaapt maar beter met de deur gesloten.

Het lijkt misschien een onschuldig gebaar, maar het sluiten van de slaapkamerdeur voordat je onder dat warme deken kruipt, is wel degelijk van belang. UL FSRI, een Amerikaans brandonderzoekscentrum, heeft namelijk een indrukwekkend spotje gelanceerd waarmee ze mensen willen sensibiliseren om bewust de slaapkamerdeur te sluiten. Om het belang daarvan duidelijk te maken bouwde UL FSRI een heuse studio die uit een knusse woonkamer en twee slaapkamers bestaat.

Een van de kamers heeft de deur open, de andere gesloten. Enkele brandweermannen staken vervolgens de woonkamer in brand en wachtten tot het vuur zich kon verspreiden. Eens de brand geblust was, konden getuigen de schade van het vuur met eigen ogen vaststellen. De kinderkamer bleef volledig intact, terwijl de kamer van de ouders (waarvan de deur wel openstond) volledig zwart kleurde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een gebaar dat telt

Slechts 19% van de Amerikaanse bevolking slaapt met een gesloten deur. Ook al is een brand oncontroleerbaar en verwoestend, toch kan dat kleine gebaar je kostbare tijd besparen. De rook die zich in de kamer verspreid is dan ook verstikkend en maakt het dubbel zo moeilijk om een uitweg te vinden. Een spotje dat je dus aan het denken zet (en je stiekem ook een doorslaggevend argument geeft als je nog eens een discussie hebt met je lief over de slaapkamerdeur).

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.