Home Lifestyle Body 8 redenen om elke ochtend warm water met honing te drinken

8 redenen om elke ochtend warm water met honing te drinken

Wake up, honey! ;-)

Warm water met honing
Je hebt er die elke ochtend hebberig naar hun kop koffie grijpen, anderen prefereren de dag te beginnen met een kopje thee. Maar wat als je nu eens iets anders zou proberen? Na citroenwater is er nu ook warm water met honing, en de voordelen zijn eindeloos.

1. Het helpt je om af te vallen

Honing is een natuurlijke zoetstof en zal er dus voor zorgen dat je een gezonde bron van calorieën opneemt. Het kan je ook je trek in zoet helpen te voorkomen, waardoor je doorheen de dag minder suiker zal eten.

2. Het stimuleert de spijsvertering

Warm water met honing helpt de dikke darm te reinigen, lichaamsgassen te neutraliseren en een opgeblazen gevoel te voorkomen.

3. Het boost je immuunsysteem

Honing heeft eigenschappen die bacteriën doden en is een sterke antioxidant. Een glas warm honingwater per dag geeft je immunsysteem ongetwijfeld een flinke boost.

4. Het bedwingt hoesten en een pijnlijke keel

Warm water verzacht de keel, en honing doet daar nog een schepje bovenop. De antioxiderende eigenschappen van honing helpen een verkoudheid te bestrijden.

5. Het verbetert de mondgezondheid

Door een schijfje citroen toe te voegen aan het honingwater, zullen de zuurtegraad van de citroen en de antibacteriële eigenschappen van de honing hun werk doen bij een slechte adem.

6. Het verjongt de huid

Honing in combinatie met citroen heeft herstellende en antibacteriële eigenschappen en zal de aanmaak van collageen stimuleren.

7. Het vermindert allergieën

Het zal je niet van je allergie afhelpen, maar pure, natuurlijke honing kan de gevoeligheid aan milieu-allergieën verminderen.

8. Het geeft je een energieboost

Honing is een instant energiebooster. Terwijl je lichaam gehydrateerd wordt, houdt het je alert en fris, vooral na een goede nachtrust.

Tip: laat je warm water wel eerst een beetje afkoelen tot zo’n 40 à 45 graden (de temperatuur dat het aangenaam is om je kopje te drinken) want wanneer honing verwarmd wordt boven deze temperatuur verliest die zijn gezondheidsvoordelen.

Lees ook: