Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Chloë Foubert - Unsplash

AHA: zo maak je je geliefde Birkenstocks weer schoon

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Ugly shoes, zoals dad sneakers of toeristensandalen, zijn weer helemaal hip! En daar zijn wij niet rouwig om, want dat betekent dat ook je Birkenstocks weer gezien mogen worden. We dragen de orthopedische slipper al jaren, maar dat is helaas ook te zien aan de binnenkant. Wij zochten én vonden een manier om ze er weer als nieuw te laten uitzien voor de zomer.


Hebben je Birkenstocks zich ondertussen aan je voeten aangepast en zijn oorspronkelijke kleur verloren? Dan wordt het hoog tijd om ze eens door een sopje te halen. Figuurlijk dan, want zoals je misschien wel weet is het voetbed van je favo sandaal gemaakt van kurk. Hem volledig onderdompelen in water is dus geen goed idee, want het kurk zal zich dan vol water zuigen en als het droogt kan het zijn dat je slipper scheuren gaat vertonen. Hoe je ze dan wel schoonmaakt? Met bakpoeder!

Zo ga je aan de slag!


Maak een soort van dikke pasta met behulp van een klein beetje water en bakpoeder (geen bakmeel!) en smeer dit vervolgens over het voetbed van je Birkenstocks. Neem een vochtige doek en wrijf in cirkelvormige bewegingen over het voetbed. Je kan desnoods ook een oude tandenborstel gebruiken, maar blijf wel ver weg van schuursponsjes. Je zal merken dat de pasta bruist en bruin kleurt. Wrijf vervolgens met een andere vochtige doek het oppervlak weer schoon en breng nog eens wat van de pasta aan. Herhaal deze handeling tot de pasta niet meer bruin kleurt.

Oogt de binnenkant van je Birkenstocks weer mooi? Laat ze dan drogen, maar doe dat vooral niet in de zon! Stop er desnoods wat oud (kranten)papier in, want die nemen het vocht goed op. Zet ze op een koele plaats en dan rest je alleen nog even geduldig te wachten tot je ze weer kan aandoen.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '