Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laure van Hijfte

We vertellen je ook hoe je de juiste tint kiest.

Op deze plekken op je gezicht breng je concealer, highlighter, contour en blush aan

Gespot op social media: een gezicht vol donkere en lichte stipjes of strepen. Door met kleuren te spelen kan je je gezicht meer dimensie geven. Maar wat breng je waar aan? En hoe kies je het juiste product? Wij geven tips. Shape it till you make it!

Concealer

Concealer

Concealer

€ 6 i.p.v. € 10,99  –  Rimmel

Waar aanbrengen? Op de plaatsen waar je verkleuring wil camoufleren en je huid wat wil oplichten. Dat wil zeggen: onder de ogen, langs je neusvleugels, centraal op de neus, langs je mondhoeken en op je kin.

Hoe kiezen? Kies een concealer die een of twee tintjes lichter is dan je huidtint (en dus de tint van je foundation).

shop hier

Contour

Contour

Contour

€ 36  –  Charlotte Tilbury

Waar aanbrengen? Contouren is schaduw creëren om bepaalde features beter te laten uitkomen, of net minder te laten opvallen. De belangrijkste plaats om te contouren is onder je jukbeenderen, om je wangen te liften. Je kan ook je neus smaller doen lijken of je voorhoofd optisch verkleinen, maar dat is natuurlijk geen must. Het benadrukt vooral je natuurlijke gezichtsvorm en warmt tegelijk je teint op.

Hoe kiezen? Een contourproduct is meer assig en minder warm dan een bronzer. Het liefst gebruik je een product dat minstens twee tinten donkerder is dan je huidtint.

Tip: gebruik eventueel gewoon een donkere concealer, die heeft vaak een handige applicator waarmee je stipjes kan zetten.

shop hier

Highlighter

Highlighter

Highlighter

€ 27,55  –  The Balm

Waar aanbrengen? Highlighten is het tegenovergestelde van contouren. De punten die je highlight vallen meer op en komen meer naar voren. Je gebruikt een concealer die lichter is dan je huidtint, dus dat is al een vorm van highlighting. Daarnaast kan je nog een highlighter gebruiken die glansdeeltjes bevat, om bepaalde punten (bijvoorbeeld je jukbeenderen) extra te liften en je gezicht glow te geven.

Hoe kiezen? Kijk vooral naar de ondertoon van je huid: doorgaans kiezen donkerdere huidskleuren het best voor een gouden tint, gaat iemand met een rozige ondertoon voor een roze tint en zijn de huidskleuren daartussen het beste af met een neutrale tint. Test een highlighter altijd eerst op je hand. Je wil een product dat een mooie egale glans geeft. Als je grove glitterdeeltjes ziet zitten, zal hij niet zo’n naturel effect creëren.

shop hier

Blush

Blush

Blush

€ 13,90  –  Morphe

Waar aanbrengen? Op de appeltjes (het dikste deel) van je wangen. Het benadrukt je natuurlijke gezichtsvorm en geeft je een gezonde teint. Blush komt tussen je contour en highlight. Zorg vooral dat je hem goed uitblendt, zodat de kleur mooi overvloeit in de rest van je make-up.

Hoe kiezen? De beste manier om de juiste blush voor jouw huidtint te vinden is door te testen, je ziet immers meteen of hij mooi opgaat in het geheel of niet.

shop hier
© Laure van Hijfte

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '