Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marcela Oliveira via Pexels

Maak het jezelf makkelijk en blijf bij één kleur.

Do’s en don’ts bij het gebruiken van knalkleuren in je make-uplook

Kleurrijke make-uplooks zijn anno 2023 nog steeds hot. En het beste van al? Er gaan eigenlijk geen regels mee gepaard, want je kan werkelijk élke kleur doen werken. Voel je nog een beetje twijfel over het dragen van kleurrijke make-up? Wij geven enkele tips aan wie niet goed weet hoe eraan te beginnen. Dit zijn de belangrijkste do’s en don’ts.

Do’s

Gebruik een ooglidprimer als basis voor je oogschaduw.

De kleur zal intenser zijn en je oogschaduw blijft langer mooi.

Blijf bij één kleur.

Wil je gekleurde oogschaduw gebruiken? Maak het jezelf makkelijk en blijf bij één kleur. Breng diezelfde kleur aan op je volledige ooglid en blend de randjes uit.

Breng gekleurde oogschaduw al deppend aan.

Gekleurde oogschaduw breng je beter al deppend aan, met een plat penseel of met je vingertop. Zo krijg je een veel intenser effect en heb je minder last van fallout (restjes oogschaduw die onder je oog terechtkomen en vlekken maken).

Neutrale oogschaduw to the rescue.

Hou altijd een neutrale oogschaduw die aanleunt bij je eigen huidtint bij de hand. Die kan je gebruiken om de felgekleurde oogschaduw mee uit te blenden. Het maakt het blenden makkelijker en zorgt voor een vloeiende overgang.

Werk af met zwarte mascara.

Werk gekleurde oogschaduw of eyeliner altijd af met een paar laagjes zwarte mascara. Dat zorgt voor een extra contrast, waardoor de kleur nog beter uitkomt en je blik intenser wordt.

PS eyeliner kruipt altijd een beetje tussen je wimpers, en bij een felle kleur valt dat natuurlijk veel harder op. Breng je mascara daarna dus tot aan de wortel van je wimpers aan om die kleurrestjes weg te werken.

Don’ts

Vergeet je basis niet.

Bepaalde kleuren kunnen verkleuringen in je gezicht meer benadrukken, waardoor roodheden of een blauwpaarse schijn onder je ogen meer kunnen gaan opvallen. Vergeet dus zeker niet om eerst je huid te egaliseren met foundation en/of concealer.

Verzorg je lippen.

Breng geen felle lipstick aan op droge, gebarsten lippen. Als je alle aandacht op je lippen vestigt, wil je immers dat ze in topconditie zijn. Prep ze een dag op voorhand met een scrubbeurt en verzorgende lippenbalsem.

Blend niet te ver naar boven uit.

Blend je gekleurde oogschaduw niet te ver naar boven uit, maar laat altijd nog een stukje vrij tussen de kleur en je wenkbrauwen.

Kies één deel van je gezicht voor de accentkleur.

Ben je niet zo zeker van een felle kleur? Kies dan één deel van je gezicht om het kleuraccent op te leggen: je ogen, lippen of wangen. Zo hou je het geheel rustig en blijft het draagbaar. Je nagels zijn een ander lichaamsdeel, dus die mogen gerust een ander kleurtje krijgen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '