Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Onze beste tips om je huid strakker te maken. Getest & goedgekeurd!

Strakker zonder botox: 5 alternatieven om je gelaat te liften

Dat je huid wat slapper wordt naarmate je veroudert is heel normaal. Zou je je gelaat graag wat verstevigen, maar vind je botoxinjecties net een stapje te ver? Deze methoden werken ook en zijn minder ingrijpend.

Ledtherapie

Ledtherapie bestaat uit verschillende soorten licht die elk een eigen effect hebben op je huid. Rood licht stimuleert de bloedsomloop, oranje stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wit licht werkt kalmerend en verstevigend en blauw licht werkt antibacterieel.

Je kan je huid met ledtherapie laten behandelen in een schoonheidsinstituut of je kan investeren in een ledmasker voor thuis. Het grootste voordeel is dat een behandeling vaak maar enkele minuten duurt en dat je terwijl gewoon lekker kan relaxen.

Beautyredactrice Charlotte testte het Genius Light-ledmasker van Talika: ‘Ik gebruik nu al meer dan vier maanden (bijna) elke avond het anti-agingprogramma en merk echt resultaat. Mijn huid is steviger, oogt frisser en fijne lijntjes zijn minder zichtbaar. Ik gebruik natuurlijk ook altijd een heleboel verzorgingsproducten, dus ik geloof wel dat een combinatie van beide nodig is om verbetering te zien.’ De rest van haar review kan je hier lezen.

Microstroom

Microstroom zijn kleine stroomstootjes die de huid stimuleren om collageen en elastine aan te maken, de stofjes die je huid soepel en stevig maken. Bovendien stimuleert het ook de spieren in je gezicht, als een soort mini-workout voor je gelaat. Je huid wordt er steviger van en je gezicht ziet er meer gedefinieerd uit (lees: strakkere jukbeenderen en een scherpere kaaklijn). De behandeling is gelukkig pijnloos, al voel je de kleine schokjes wel.

Je kan een gelaatsverzorging met microstroom laten doen in het schoonheidsinstituut of je kan investeren in een microstroomtoestel voor thuis, zoals de Foreo Bear (€ 245).

Retinol

Als er één ingrediënt enorm doeltreffend is tegen huidveroudering, is het wel vitamine A of retinol. Deze antioxidant dringt door tot diep in de celkern waar het de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en de collageenproductie een boost geeft. Het pure vitamine A-zuur (of tretinoïne) is alleen op voorschrift verkrijgbaar en wordt ook vaak gebruikt om acne te bestrijden of pigmentvlekken te verminderen. In de verzorgingsproducten die vrij verkrijgbaar zijn in de winkel zitten afgeleiden als retinol esters, retinol en retinaldehyde, waarvan het laatste het sterkst is.

Een nadeel is dat vitamine A wel wat irritatie kan veroorzaken, zeker als je het nog nooit hebt gebruikt. Laat je dus bij voorkeur adviseren door een skincarexpert en bouw de behandeling langzaam op.

Face yoga

Hoewel er weinig tot geen wetenschappelijke studies rond bestaan, zou face yoga – oftewel het trainen van je gezichtsspieren – volgens experts kunnen helpen bij het verstevigen en definiëren van je gelaat. Verwacht niet dat rimpels of fijne lijntjes plotseling zullen verdwijnen, maar net als bij een work out voor je lichaam kan je bepaalde zones van je gezicht steviger maken door ze te trainen.

Wees je er wel van bewust dat dit veel consistentie vraagt. Je zal de oefeningen dagelijks moeten herhalen – liefst ‘s morgens én ‘s avonds – als je echt resultaat wil zien.

Inspiratie nodig? Belgische face yoga-experte Alizé deelt op haar Instagramaccount tal van oefeningen die je makkelijk thuis kan uitoefenen.

Zonnebescherming

De eerste en belangrijkste stap om huidveroudering tegen te gaan is je huid beschermen tegen zonlicht. Rimpels, huidverslapping en pigmentvlekjes zijn voor meer dan 80 % het gevolg van externe factoren, waarvan de belangrijkste uv-straling en blauw licht (afkomstig van de zon) zijn. Vooral uva-stralen zijn een grote boosdoener, want ze zijn de veroorzaker van huidveroudering en huidkanker en ze zijn het hele jaar door even sterk. Ze gaan bovendien door de wolken en zelfs door glas heen.

Wil je je huid goed beschermen, dan heb je minstens een factor 30 of 50 nodig. Hou er rekening mee dat die factor na een tweetal uurtjes is uitgewerkt. Dus als je veel tijd buiten doorbrengt moet je je zonnebescherming meerdere keren per dag opnieuw aanbrengen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '