Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Van herinneringen ophalen over je glow faken tot dromen van je volgende vakantie!

13 manieren om je vakantiegevoel nog wat langer vast te houden

De vakantie waar je zo lang naar hebt ­afgeteld, is in een flits voorbij, en nu heb je niets meer om naar uit te kijken. Vakantieblues (lees: een dip na je vakantie) zijn écht een ding. Wij helpen je erbovenop. Op deze 13 manieren hou je je vakantiegevoel nog wat langer vast.

PTD (post travel depression) of PVB (post vacation blues) is het gevoel dat je kan overvallen na een vakantie. Symptomen zijn vermoeidheid, minder energie, neerslachtigheid en stress. Het komt trouwens voor bij ongeveer 57 procent van de reizigers. Tijd om daar verandering in te brengen!

Gun jezelf tijd.

Het is volkomen normaal om je down te voelen na je vakantie. Je had er lang naar uitgekeken, had even geen stress en kon de dagelijkse sleur ontvluchten. En nu moet je back to ­reality. Gun jezelf de tijd om weer even te wennen aan je ­gebruikelijke ritme. Nee, die ­volle mailbox hoeft niet in één dag bijgewerkt te zijn en die berg was kan ook nog wel een dagje langer wachten.

Haal leuke herinneringen op.

Plan een gezellig etentje met je vakantiepartner, mijmer samen over jullie mooie vakantie en haal leuke herinneringen op. ­Hetzelfde geldt voor souvenirs: zet die in het zicht, zodat je ­jezelf herinnert aan je vakantie én die ook met anderen kan delen. Happy vibes!

Geniet van de Indian summer.

Dat je vakantie ­voorbij is, wil niet zeggen dat je geen leuke dingen meer kan doen. Met wat geluk krijgen we nog een mooie Indian summer, waardoor je dat vakantiegevoel nog wat langer kan vasthouden. Geniet nog even van ­zonnige fietstochtjes, ­terrasjes, daguitstapjes en gezellige BBQ’s.

Fake die glow.

Geen betere tool om die zomerse glow te faken dan een goeie ­highlighter. Een vloeibaar of crèmeproduct versmelt mooi met je huid en oogt natuurlijker, alsof je van binnenuit straalt. Breng aan op de plaatsen waar de zon natuurlijk valt: op je jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en op je cupidoboogje en het puntje van je neus.

Doe aan zelfzorg.

In te plannen aan het einde van de zomer: een Hydrafacial. ­Beautyredactrice Charlotte is alvast grote fan: ‘Dit is mijn ­favoriete ­behandeling om mijn gezicht te laten stralen. Je huid wordt ­intensief gereinigd en gezuiverd, en vervolgens ­volgepompt met hydraterende ingrediënten en antioxidanten. Resultaat: minder kans op ­onzuiverheden en een ­prachtige gezonde gloed die nog wekenlang blijft.’ Een Hydrafacial-behandeling kost gemiddeld € 125 tot € 150. Meer info vind je op hydrafacial.be.

Droom over je volgende vakantie.

Brainstorm gerust al over je ­volgende vakantie. Je kan er maar beter op tijd bij zijn (je portemonnee dankt je) en zo heb je weer iets om naar uit te kijken.

Hou je gloed vast.

Het beste ingrediënt om die ­gezonde gloed op je huid langer vast te houden, is vitamine C. Die maakt je huid immers gladder en zachter, en maakt vlekjes minder zichtbaar.

Neem een break van Instagram.

Limiteer je socialmediagebruik. Urenlang scrollen door de dromerige vakantiekiekjes van anderen zal je niet meteen vrolijker maken. Gebruik je tijd liever om een ontspannende zomerroman te lezen.

Hydrateer je huid goed.

Je gezicht heeft dankzij de zomer een gezonde, frisse teint. Die wil je zo lang mogelijk behouden, en dat doe je door goed te hydrateren.

Geef je nagels een kleurtje.

Een fris en levendig kleurtje op je nagels fleurt je dag met­een op.

Tover golden hour op je gezicht.

Met een oogschaduwpalet vol zonnige kleuren tover je die postvakantieblues zo weg van je gezicht.

Kies een geurtje.

Bepaalde geuren laten je meteen wegdromen naar warme, zonnige oorden. Moet je nog op vakantie vertrekken? Neem dan eens een ander parfum mee dan anders. Wanneer je het na je vakantie ruikt, word je telkens herinnerd aan die fijne tijd.

Slaap genoeg.

Zorg ervoor dat je genoeg slaapt, want slaaptekort kan die negatieve gevoelens nog meer aanwakkeren.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '