Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

51 % van de daters op datingapp Hinge komt erin terecht.

Vast in de ‘phone zone’? Zó geraak je eruit

Annelies Hart

We kennen ondertussen allemaal de beruchte friend zone, waar je in terechtkomt als je crush het toch liever vriendschappelijk houdt. Nu online daten alomtegenwoordig is, bestaat er echter nog een andere zone: de phone zone. Benieuwd hoe je daar uit geraakt?

Alsof online daten al niet moeilijk genoeg was, blijkt er nu nog een addertje onder het gras te zitten. Wanneer je op zoek bent naar een oprechte connectie, is een textationship natuurlijk het laatste wat je wil. Het woord zegt het eigenlijk zelf al: een relatie waarin je elkaar enkel virtueel hoort en nooit uit de beruchte en bijhorende phone zone geraakt. Een soort van oneindige sms-fase, waarin je kans op een échte date met de dag kleiner wordt.

Volgens onderzoek van datingapp Hinge voelt 62 % van de Hinge-daters zich na drie dagen klaar om een date te plannen, maar plant slechts 34 % van de daters die date dan ook daadwerkelijk in. Meer nog: 51 % van de ondervraagden belandde in de voorbije drie maand in de gevreesde phone zone.

Het leven is aan de rappe…

Dé tip om geen nieuwe pennenvriend(in) aan te werven? Er als de kippen bij zijn om een date te plannen. Volgens Logan Lury, relatie-experte bij Hinge, is het volledig verstaanbaar als je meer tijd nodig hebt dan drie dagen om de stap te zetten naar een real life date, maar mag je een sms-klik niet verwarren met een echte klik.

De volgende keer dat hij/zij/hen je een verhaal begint te vertellen, probeer dan te zeggen dat je het liever persoonlijk hoort, en stel een plaats en tijd voor om af te spreken.

‘Dat jullie al chattend super goed overeenkomen, wil nog niet zeggen dat je dat in het echte leven ook zal doen’, aldus Lury. ‘En dat ontdek je misschien liever vroeger dan later, zodat je geen emotionele band creëert met de online persoonlijkheid van iemand die misschien niet gelijkloopt met wie hij/zij/hen echt is.

Als je het niet aandurft om op de man af te vragen om een date, kan je nog altijd een achterpoortje vinden. ‘De volgende keer dat hij/zij/hen je een verhaal begint te vertellen, probeer dan te zeggen dat je het liever persoonlijk hoort, en stel een plaats en tijd voor om af te spreken. Of zeg, als ze je een vraag stellen, dat je daar liever in het echt over vertelt. Sneaky, but effective.’

…of de FaceTimers

Is elkaar in het echt ontmoeten toch echt een te grote stap? Ga voor de gulden middenweg: een videocall. Je kan jullie chemie meteen aftoetsen zonder meteen vast te zitten voor een paar uren op café. ‘Het is een veilige en ongedwongen manier om toch al halvelings uit de textationship te komen’, besluit de relatie-expert.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '