Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Wij hebben 9 tips waarmee jij deze dag (en andere minder goede dagen) kan overleven!

HOW TO: zó overleef je die mondayblues op Blue Monday

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Blue Monday is volgens de traditie de meest deprimerende dag van het jaar. Het is de derde dag van januari en het is dan ook de dag waarop alles tegenslaat. Voel jij je wat blue vandaag? Dan hebben wij 9 tips waarmee jij deze dag – en ook andere minder goede dagen – kan overleven!

1. Draag je favoriete outfit.


Met je favoriete outfit voel je je meteen zelfverzekerd en heb je het gevoel dat je de hele wereld aankan. You’re fabulous!

2. Luister naar muziek die je vrolijk maakt.


Het is bewezen dat vrolijke muziek je helpt ontspannen en minder stress geeft. Leuke liedjes maken je instant gelukkiger, dus you know what to do! Haal die koptelefoon maar boven. Deze playlist vol vrolijke liedjes helpt je alvast goed op weg.

3. Zorg ervoor dat je Blue Monday niet alleen moet doorstaan.


Omring jezelf (virtueel) met vrienden en familie en doe leuke dingen om samen Blue Monday te overleven!

4. Neem een zalig bad.


Op dagen zoals vandaag kan een warm bad echt deugd doen. Gooi een bruisbal in je bad en geniet ervan! Je kan er ook een verwenavondje van maken en jezelf van top tot teen verzorgen met een scrub, bodylotion, nagellak, noem maar op!

5. Maak iemand anders blij.


Geef iemand een complimentje of trakteer je bestie op een takeawaykoffie (met taart uiteraard). Als je iemand anders kan blij maken, zal je merken dat je dag er zelf ook beter van wordt!

6. Kijk een leuke film.


Films maken ons instant happy! Kijk naar je favoriete serie of kies een leuke Disneyfilm uit. Want wie wordt er nu niet blij van Disney?! Geen Disneyfan? Er zijn genoeg andere films waar je ook vrolijk van wordt!

7. Trakteer jezelf op een lekker hapje en drankje.


Ga na school iets lekkers te eten halen of trakteer jezelf op een drankje uit Starbucks. Dat zijn dingen die je niet dagelijks doet, want je hebt natuurlijk enkel je zakgeld waarmee je het een maand moet doen. Maar lekkere dingen maken je gelukkig! Maak daarom voor een keer een uitzondering en koop die overpriced frappuccino.

8. Maak leuke plannen.


Momenteel zijn de mogelijkheden heel beperkt, maar denk dan in de verre toekomst. Boek voor volgend jaar bijvoorbeeld een citytrip of spreek een weekend af voor een uitstapje naar een pretpark. Zo heb je iets om naar uit te kijken! Heb je niet veel geld? Spreek dan af met vriendinnen om met hondjes uit het dierenasiel te gaan wandelen wanneer het weer kan. Of ga na school naar het park om samen te chillen!

9. Verwen jezelf met nieuwe make-up.


Wat is beter dan jezelf verwennen met nieuwe make-up? Niets! Koop die lippenstift die je al zo lang wilt of die mascara die eigenlijk te duur is. Wij garanderen je: je zal je meteen beter voelen. #shoppingisthebesttherapy

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '