Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Van mealpreppen tot jezelf verwennen.

7 zondagse rituelen om de nieuwe werkweek goed te starten

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Het is zondag en dat betekent dat de nieuwe werkweek voor de deur staat. Heb jij er hoegenaamd geen zin zin? Met deze 7 zondagse rituelen garanderen we jou geen last te zullen hebben van monday, noch tuesday, wednesday, thursday of friday blues.

Plan je week


Drukke week voor de boeg? Schrijf een to-dolijstje uit en plan wanneer je wat zal doen. Dankzij een schema kan je je per dag focussen op wat er moet gebeuren. Hierdoor zal je minder (snel) overweldigd zijn door de vele taken, wat op zijn beurt dan weer een hele boel stress scheelt.

© Unsplash

Ruim op


De toestand van je woning heeft een gigantische impact op hoe je je voelt. Als de ruimtes waar je het vaakst vertoeft – de slaapkamer, keuken, woonkamer – een puinhoop zijn, zal je sneller het gevoel hebben dat je leven dat ook is. Neem daarom op zondag een halfuurtje de tijd om op te ruimen. Je hoeft daarom de stofzuiger en de dweil niet boven te halen. Oude magazines weggooien of je kleren op ‘de stoel’ weer weghangen in de kast, kan al een heel verschil maken. Onderschat niet hoe geweldig het voelt om wakker te worden of thuis te komen in een nette woonst.

© Unsplash

Verwen jezelf


‘A Sunday well spent brings a week of content’ is een quote die we al tig keer in onze Instagramfeed zagen passeren, maar hij is nu eenmaal waar. De tijd nemen om op zondag even te ontspannen, geeft je de nodige energie en goesting om er maandag opnieuw tegenaan te gaan. De een lakt graag haar nagels tijdens een Netflixmarathon, de ander leest liever een boek met een grote mok thee erbij. Hoe jouw zondag er ook uitziet, zorg ervoor dat je steeds minstens een uurtje tijd vrijmaakt voor jezelf.

© Unsplash

Mest je handtas uit


Bonnetjes, kapotte balpennen, een uitgedroogde lipstick, ... Je handtas bevat je hele leven, maar na een tijdje kan ‘ie weleens veranderen in een vuilbak waarin je niets terugvindt. Hem elke zondag uitmesten, duurt amper 5 minuutjes. Wedden dat je volgende week blij zal zijn met je propere tas als je in no-time je autosleutels terugvindt op de parking van de supermarkt?

© Unsplash

Stel je outfits alvast samen


Elke ochtend nog half slaapwandelend voor je kleerkast staan, is pure tijdverspilling. Stel daarom op zondag al je outfits samen voor de rest van de week. Zo win je per dag minstens een kwartiertje slaap. Scooore!

© Unsplash

Doe aan mealprepping


Enkele uurtjes uitrekken op zondag om je lunch- en avondmaaltijden van de komende week voor te bereiden, ook wel bekend als mealprepping, vinden wij een van de meest geniale uitvindingen OOIT. Het scheelt je niet alleen een hele hoop tijd en stress, het zorgt er ook voor dat je gezonder eet doorheen de week omdat je niet à la minute moet bedenken wat je gaat klaarmaken. Blader door je favoriete kookboeken of probeer een van deze 14 mealpreprecepten.

© Unsplash

Maak goede voornemens


Je week plannen, is alvast een goed begin. Maar een doel vooropstellen aan het begin van de week is zo mogelijk nóg beter. Neem jezelf voor om minstens 2 keer per week met de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Of probeer het aantal kopjes koffie te beperken tot 3 per dag. Bang dat je je goede voornemen niet zal waarmaken of volhouden? Schrijf je doel-van-de-week op verschillende kleefbriefjes en plak ze doorheen je woning zodat je er constant wordt aan herinnerd.

© Unsplash

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '