Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Rachel Claire via Pexels

6. Laat een pony knippen.

9 dingen die elke vrouw moet doen voor ze aan kinderen begint

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Kinderen hebben is heerlijk, maar ook vermoeiend. Bovendien herinneren die kleintjes ons constant aan de dingen die we niet (meer) of toch minder vanzelfsprekend kunnen doen nu we mama zijn. Voor je die kinderwens vervult, kan je deze 9 activiteiten maar best van je bucketlist schrappen.

Ga last-minute op vakantie

Van welke drinkbeker mee te nemen naar het park tot hoe lang je moet rijden tot aan het vakantiehuisje en hoe dat te rijmen met het slaapschema van je baby: met een kind is alles in je leven op voorhand gepland. Profiteer van de spontaniteit nu je nog jong en zorgeloos bent.

Boek een avontuurlijke reis

Kamperen, hiken, mountainbiken, bungeejumpen, kajakken... Het zijn allemaal vakantieactiviteiten die met een baby in een buggy of draagzak allesbehalve vanzelfsprekend zijn.

Ga uitgebreid eten

Of het nu op restaurant of in de tuin bij vrienden is, neem dat tweede dessert. En dat digestief ook, ja. Zolang je niet naar huis moet om de babysitter af te lossen, kan je maar beter genieten van heerlijk lang tafelen.

Experimenteer met open kasten

... of eender welk ander decoratie-element in je interieur dat een no-go is zodra je grijpgrage babyhandjes in huis hebt.

Blijf de hele nacht weg

Niet te verwarren met een hele nacht opblijven, want dat is iets wat je vaak genoeg zal moeten doen eenmaal er kinderen zijn.

Laat een pony knippen

Eenmaal je een baby hebt, kan je het immers vergeten om maandelijks bij de kapper langs te gaan om je pony te laten bijknippen. Of iedere ochtend een kwartier met föhn en stijltang in de weer te zijn.

Geniet van een stomende vrijpartij

Hoe je ’t ook draait of keert: seks na een baby is a whole different ball game. Geniet nu het nog kan van een stomende, luide vrijpartij – al dan niet meermaals per dag of nacht – waarbij je geen enkele keer hoeft te stoppen om je luidop af te vragen: ‘Denk je dat de baby ons gehoord heeft?’.

Hou van je lichaam

Zwanger zijn, vraagt veel van een lichaam. Eenmaal je moeder bent, zal je lijf dan ook nooit meer hetzelfde zijn. Omarm je lichaam. Vandaag. Tijdens je zwangerschap. En nadien. Negen maanden lang doet het ongelofelijke dingen en daar kunnen we ons lijf alleen maar dankbaar om zijn.

Slaap

Zo vaak en zo lang als je kan.

Nog meer leesvoer voor (aanstaande) mama’s: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '