Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© NeONBRAND via Unsplash

Wedden dat je je geen seconde verveelt?

11 creatieve activiteiten die je in je eentje binnenshuis kan doen

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Heb je alle series die je wou zien op Netflix al uitgekeken of heb je gewoon zin om eens iets helemaal anders te doen? Wij verzamelden 11 dingen die je helemaal in je eentje én binnenshuis kan doen. Wedden dat je je geen seconde verveelt?

1. Maak een puzzel.


Als kind heb je er vast honderden gemaakt, maar ook als volwassene kan je nog puzzelen. Er bestaan tal van puzzels die niet voor kinderen zijn. Ga jij de uitdaging aan met 1000, 2000, of zelfs 5000 stukjes?

2. Los een Rubik’s Cube op.


Wij zijn altijd ontzettend onder de indruk als iemand erin slaagt een Rubik’s Cube op te lossen. Waarom neem je eens niet de tijd om het jezelf aan te leren? Wedden dat je op die manier je vrienden de volgende keer dat je ze ziet van hun sokken zal blazen?

3. Laat je creativiteit te loop in een kleurboek voor volwassenen.


Niet enkel kinderen beleven plezier aan het inkleuren van kleurplaten. Tegenwoordig bestaan er zoveel kleurboeken voor volwassenen dat tieners en ouderen het kunnen doen. Het zou zelfs heel rustgevend zijn!

4. Leer naaien en breien.


Waarom zou je enkel kledij dragen uit winkelketens zoals Zara en H&M als je je kleren helemaal zelf kan maken en zo uniek kan zijn? Leer online hoe je moet naaien en breien. Voor je het weet, maak je je truien en sjaals.

5. Leer een instrument spelen.


Heb jij altijd al een instrument willen bespelen? Dan is nu je kans! Begin met iets gemakkelijk. Ga aan de slag met notenleer en leer spelen op een blokfluit, daarna kan je overgaan op iets moeilijker.

6. Schrijf een boek.


Droom jij er al lang van om een echte bestseller te schrijven? Just go for it! Kijk naar wat jij leuk vindt, bedenk een invalshoek en ga aan het schrijven. Heb je een hoofdstuk of vijf af? Dan kan je het delen op Wattpad en lezen wat anderen ervan denken.

7. Maak kruiswoordpuzzels.


Wil je je hersenen trainen? Dat kan door kruiswoordpuzzels te maken. Je breidt niet enkel je woordenschat en kennis uit, maar je traint ook je hersenen.

8. Leer schaken/dammen.


Nog zoiets wat niet iedereen kan, maar wel heel cool is, is schaken en dammen. Heb jij dat dus altijd al willen kunnen. Leer het dan gewoon!

9. Speel met een spelconsole.


Heb jij nog ergens je oude Wii liggen? Of heeft je broer een Playstation of Xbox op zijn kamer staan? Speel dan eens een hele namiddag games op zo’n console. Zo weet je meteen waarover je met je crush kan praten de volgende keer dat je hem op school ziet.

10. Leer je lievelingsgerechten zelf maken.


Moet jij altijd naar de winkel of op de kookkunsten van mama of papa rekenen als je ergens zin in hebt? Dan is dat de perfecte reden om het jezelf aan te leren of te vragen aan iemand uit het gezin om het je voor te tonen. Zo hoef je die cravings nooit meer in bedwang te houden!

11. Ga aan het knutselen.


Hoe kan je beter je dag vullen dan door te knutselen. Ga aan de slag met DIY-projectjes die je online vindt of maak een fotoboek van je favoriete herinneringen. Zolang je maar je creativiteit te loop laat!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '