Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

De make-uptrend is momenteel een gigantische hit op TikTok!

#TRENDING: doe eyes zijn het lieflijke antwoord op siren eyes

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Exact een maand geleden berichtten we nog dat siren eyes razend populair waren op TikTok. Intussen heeft de make-uptrend alweer plaatsgemaakt voor een nieuwe hype: doe eyes. Actrice Sydney Sweeney (Cassie Howard in ‘Euphoria’) is alvast fan!

Na de zijscheiding vs de middenscheiding is er opnieuw een hevig debat aan de gang op TikTok. Dit keer gaat het om siren eyes vs doe eyes.

Siren eyes – een moderne, gewaagde versie van de sexy cateye – is de perfecte look om de vamp in jezelf naar boven te halen. Doe eyes daarentegen zijn zachter, bijna lieflijk – denk: Bambi – en dus geschikter voor het dagelijkse leven.

Onder de hashtag #doeeyes vind je zowel op TikTok als op Instagram elke dag nieuwe video’s met verschillende looks, tutorials en vergelijkende studies die het verschil tussen siren eyes en doe eyes uitleggen.

@sarahnewsfx Which one are you? #doeeyes #sireneyes ♬ original sound – bernardo

Zo toont visagiste Sarah New in bovenstaande video de grote verschillen tussen de twee trends. De clip begint met een beeld van doe eyes, die gekenmerkt worden door make-up in zachtere tinten. Siren eyes zijn dan weer veel dramatischer, vanwege de lange, scherpe wing die verkregen wordt met behulp van eyeliner.

Puur natuur

Volgens Tobi Henney, de vaste visagiste van onder meer Ashley Graham, Jessica Alba en Nina Dobrev, creëer je met doe eyes een meer ronde oogschaduwlook die je ogen er groter doen uitzien.

‘Het moet lijken alsof je niet veel make-up draagt’, legt ze uit. Om het zo natuurlijk mogelijk te houden, raadt Henney aan een matte bruine oogschaduw te gebruiken en een witte eyeliner op de onderste wimperrand.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook TikTok-gebruiker Melanie is fan van de make-uptrend en onthult graag enkele tips. ‘Je ogen lijken groter wanneer je op je bovenste wimperrand een dikkere lijn aanbrengt, geen wing, en op de waterlijn highlighter of concealer gebruikt.’

In onderstaande vergelijkende video zegt ze ook nog dat doe eyes je ogen er veel groter doen uitzien, terwijl siren eyes je ogen optisch verkleinen, maar wel verlengen en amandelvormig maken.

@melbellles which do we like better? #makeuptiktok #eyemakeuplook #doeeyes #sireneyes #makeuphackseveryday #makeuptipsandtricks ♬ original sound – melbellles | fashion + beauty

Het grootste verschil tussen beide trends komt neer op twee zaken: eyeliner en wimpers. In haar tutorial voor doe eyes hamert Melanie erop dat je de wing moet laten voor wat ie is, maar beter voor een fel aangezette wimperrand gaat en volle wimpers. Voor siren eyes is het belangrijk dat je de eyeliner aanbrengt in zowel de binnenste als buitenste ooghoeken en het lijntje op de wimperrand fijn houdt.

Wil je doe eyes een kans geven? Laat je dan inspireren door onderstaande tutorial van Melanie:

@melbellles Replying to @babeyy.ale DOE EYES!! #doeeyes #doeeyesvssireneyes #doeeyestutorial #doeeyemakeup #makeuptiktok #makeuphacks101 ♬ original sound – melbellles | fashion + beauty

Nog meer leesvoer voor beautyfans:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '