Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jess Loiterton via Pexels

Hair tan kan je het best omschrijven als een combinatie van een balayage en babylights.

ZIEN: kapseltrend ‘hair tan’ is dé manier om vast te houden aan de zomer

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Nog een kleine maand en dan is het officieel herfst. Zucht. Hou jij liever nog wat langer vast aan de zomer? Dan is de nieuwste haartrend ‘hair tan’ vast en zeker iets voor jou.

Hoeveel wij ook van zon, zee en strand houden, wat je huid en haar betreft, doet die combi meer kwaad dan goed. Droom je van sunkissed surfhaar, maar dan zonder de beschadiging? Dan zouden we de nieuwe haartrend ‘hair tan’ zeker een kans geven.

Je haar verlichten, kan een arbeidsintensief proces zijn, maar voor ‘hair tan’ wordt een eerder subtiele techniek gebruikt die de kloof dicht tussen een balayage en babylights. Het resultaat? Een natuurlijk ogende sunkissed coupe waardoor iedereen zal denken dat je de hele zomer op een surfplank doorbracht.

Onder meer Hailey Bieber, Jennifer Anniston en Gisele Bündchen zijn fan van de look die doet lijken alsof je lokken op natuurlijke wijze lichter werden door intensieve blootstelling aan de zon.

Vergeet de zon, recht naar het salon

Helemaal overtuigd? Vraag je kapper dan om een mix van natuurlijk ogende highlights die de natuurlijke ondertoon van je haar mooi complementeren. ‘Let wel dat die de natuurlijke basistint van je haar behoudt zonder meer dan drie niveaus lichter te gaan’, adviseert haarstyliste Jodie Palmer die claimt de haartrend te hebben bedacht.

De beste eigenschap van ‘hair tan’? De trend is flatterend voor iedere huidskleur én haarlengte. Bovendien vergt de look volgens Palmer weinig onderhoud. Zo zou je maar twee keer per jaar naar de kapper moeten om het te laten bijkleuren.

Dus skip de zon en het surfen en begeef jezelf rechtstreeks naar het salon om deze zomerse haartrend snel uit te testen! Wij voorzien je alvast van inspiratie:

Nog meer leesvoer voor beautyfans:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '