https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home LOL Het is vandaag ‘Geef je collega eens een complimentje’-dag

Het is vandaag ‘Geef je collega eens een complimentje’-dag

Wie heeft er de allertofste collega's ter wereld?

Shutterstock

Het was gisteren, 1 maart, officieel Complimentendag. Iemand die helaas vaak over het hoofd werd gezien bij het in de bloemetjes zetten, was je collega. Terwijl een job zonder toffe medewerkers als een koe zonder melk is, of zoiets. Daarom vieren we vandaag naar het voorbeeld van Amerika ‘Geef je collega een compliment’-dag!

In Amerika vieren ze op de eerste vrijdag van maart de Employee Appreciation Day. De personen met wie je samenwerkt, worden dan voor een keertje op het hoogste schavotje geplaatst. Iets wat in België ook heel welkom zou zijn, want uit onderzoek blijkt dat bij ons net als in de meeste landen een groot deel van de werknemers zich ondergewaardeerd voelt op het werk.

Welzijn

Dat kan voor problemen zorgen, want waardering is belangrijk voor ons algemene welzijn. Weten dat we geapprecieerd worden, zorgt ervoor dat we gezond én gelukkig blijven op de werkvloer. Als dit ontbreekt, is de kans groter dat we een burn-out krijgen en aan ziekteverzuim of absenteïsme doen.

Complimentje

De oplossing is nochtans heel gemakkelijk: geef je collega eens een complimentje. Zo erken je hun inzet en harde werk, en voelen ze zich onmiddellijk een stuk beter. Nathalie Arteel, de waarderingsexpert en co-CEO van het bedrijf Arteel Group, wil daarom graag dat we in België ook een ‘Employee Appreciation Day’ krijgen en roept vandaag uit tot ‘Geef je collega eens een complimentje’-dag. Wij doen daar maar al te graag aan mee, dus hierbij aan al mijn Flaircollegaatjes: jullie zijn de max!

Lees ook: