Home LOL Deze complimenten krijg je eigenlijk liever niet

Deze complimenten krijg je eigenlijk liever niet

'Je ziet er goed uit voor je leeftijd'

complimenten
© Shutterstock

Het is Complimentendag vandaag, de ideale gelegenheid om je loved ones eens in de bloemetjes te zetten. Hoe je het perfecte complimentje geeft, legden we eerder al uit, dus dat kan niet meer mislopen!

Toch zijn er enkele complimenten die eigenlijk niet echt complimenten zijn. Die vermijd je dus beter. Om je te helpen zetten we ze allemaal eens op een rijtje.

Je ziet er mooi uit voor je leeftijd

STOP! Dit is zowat het ergste wat je kan zeggen tegen iemand van een bepaalde leeftijd. Niemand wordt graag oud genoemd, en met dit complimentje doe je dat indirect wel.

Je ziet er mooi uit als je boos bent

Dat is dus NIET de bedoeling van boos zijn. Als je dit complimentje geeft, kan je er zeker van zijn dat de persoon er nog wel even ‘knap uitziet’. Hier irriteer je alleen maar mensen mee.

Je bent knapper als je lacht

Sommige mensen hebben nu eenmaal een resting bitch face. Als je dit zegt tegen iemand die sowieso al niet vaak lacht, zal hij of zij waarschijnlijk nog véél minder lachen.

Je lijkt echt slank in dat jurkje

Hier insinueer je mee dat de persoon er anders niet zo slank uitziet, en dat hoort echt niemand graag. ‘Je lijkt op een sexy worstje’ is evenmin een goeie keuze.

Je bent slim voor een vrouw

Hold your horses, dit zeg je gewoon NIET.

Je ziet er beter uit in het echt

Dit klinkt heel onschuldig, maar meestal doe je erg je best om mooi op een foto te staan. Om dan te horen dat die foto eigenlijk echt niet zo mooi is als gedacht, is echt niet fijn.

Je zou mijn type zijn als ik dronken was

Met zo’n uitspraak maak je een ander in no time heel gelukkig omdat je nuchter bent.

Je bent mooi met make-up op

Nog zo eentje die je ab-so-luut moet vermijden. Veel vrouwen dragen make-up omdat ze dat leuk vinden en omdat ze zich dan beter voelen. Maar geloof ons, ze willen ook mooi gevonden worden zónder een laagje foundation en mascara.

Je bent knap zonder je bril

De persoon die je dit complimentje geeft, heeft zijn bril waarschijnlijk dringend nodig en wil er mét bril liefst even knap uit zien.

Je oude kapsel stond je echt goed

Helaas is dat oude kapsel nu verleden tijd. Tenzij je een teletijdmachine hebt, mag je dit echt niet zeggen.

Zalig hoe jij altijd zo puur natuur bent

Met deze moet je echt oppassen, want grote kans dat de persoon die voor je neus staat ook veel tijd voor de spiegel doorbrengt. Het is niet omdat iemand er naturel uitziet dat die persoon helemaal geen moeite heeft gedaan ’s ochtends.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.