Home Lifestyle ‘Bachelorette’, ‘This Is Us’ en nog 7 dingen die je deze week...

‘Bachelorette’, ‘This Is Us’ en nog 7 dingen die je deze week wil zien

Elke maandag geeft onze tv-redactrice je enkele kijktips voor de week mee.

© BCDF Pictures/VIER/NBC

‘Zin om te zien?’ Het is de reactie die we het vaakst zien verschijnen onder artikels over leuke programma’s of nieuwe series. Want een date met je vrienden of je lief hoeft niet altijd op café, maar kan ook gewoon voor de tv. Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je gezellige avondjes al kan inplannen.

1 / 9
De Rechtbank
De Positivo’s
Bachelorette
Telefacts Zomer: Palm Springs
This Is Us
The Space Between Us
Girl, Interrupted
The Birds
Trinkets
De Rechtbank
De Rechtbank

Al negen seizoenen van de ‘De Rechtbank’ kregen we voorgeschoteld en toch blijft het programma boeien. In het tiende seizoen worden zeven nieuwe rechters gevolgd, terwijl vijf oude bekenden de camera opnieuw toelaten in hun rechtszaal. Ze krijgen met allerlei inbreuken te maken, van corona-spuwen tot vluchtmisdrijven.

Vanaf maandag elke week om 20u35 op VIER.

De Positivo’s
De Positivo’s

Soms is pure nieuwsgierigheid voldoende om me naar een programma te doen zappen. Geef toe: jij wilt toch ook weten hoe Jelle Cleymans het er vanaf brengt als quizmaster? Bovendien zou ‘De Positivo’s’ je vrolijk moeten maken en daar zeg ik in deze tijden geen nee tegen. De quiz focust op de actualiteit, maar dan op de mooie kant ervan. Drie bekende gezichten vormen het panel.

Vanaf maandag elke weekdag op VTM. Op maandag kijk je om 22u, de andere dagen start de quiz om 22u30. 

Bachelorette
Bachelorette

Kiezen is verliezen, maar daarvoor bestaat de functie opnemen. Mocht je vanavond voor ‘De Rechtbank’ kiezen, kan ik aanraden om je digicorder in te stellen op VIJF. ‘Bachelorette’ is dé film voor een girls’ night of een chillavondje by yourself. Denk ‘Bridesmaids’ en ‘The Hangover’, maar dan met Rebel Wilson. Heerlijk.

Vanavond om 20u35 op VIJF. 

Telefacts Zomer: Palm Springs
Telefacts Zomer: Palm Springs

De televisiezomer was er zoals steeds een van veel herhalingen. Gelukkig was ‘Telefacts Zomer’ er elke dinsdag en donderdag met interessante reportages, en dat is in deze laatste week van de zomervakantie niet anders. De aflevering van dinsdag gaat over Palm Springs, de meest vrijgevochten en excentrieke stad van de Verenigde Staten. Het was de eerste stad in de VS met een bestuur dat volledig uit holebi’s en transgenders bestaat en 40% van de inwoners is homoseksueel. Dragqueens worden er behandeld als sterren. Klinkt fabulous, als je ‘t mij vraagt.

Dinsdag om 22U50 op VTM. 

This Is Us
This Is Us

‘This Is Us’ is een dramareeks over een koppel (gespeeld door Mandy Moore en Milo Ventimiglia) dat een drieling krijgt, maar één van de kindjes verliest tijdens de geboorte. Ze besluiten een zwart jongetje te adopteren dat op datzelfde moment als vondeling in het ziekenhuis wordt binnengebracht. De reeks kreeg al zo veel lof, awards en nominaties dat je wel geïntrigeerd moet zijn. CAZ 2 zendt vanaf deze week seizoen 2 uit, dus je zal het eerste even moeten inhalen. Het loont de moeite want er zijn ondertussen vier seizoenen en nog enkele op komst.

Woensdag om 20u40 zie je de eerste twee afleveringen van seizoen 2 op CAZ 2. 

The Space Between Us
The Space Between Us

Toegegeven, ik ben een beetje bevooroordeeld in dit geval. Als grote ‘Sex Education’-fan wil ik vooral zien hoe Asa Butterfield het er als jonkie vanaf brengt. In deze romantische komedie uit 2017 speelt hij een jongen die geboren is in een ruimtestation op Mars en als 16-jarige terugkeert naar de Aarde, waar hij – wat had je gedacht – een mooi meisje ontmoet. Soms is een klein beetje cliché helemaal oké.

Donderdag om 20u35 op VIJF.

Girl, Interrupted
Girl, Interrupted

In 1999 wist amper iemand wie Angelina Jolie was, maar daar bracht de film ‘Girl, Interrupted’ verandering in. De actrice won een Oscar, een Golden Globe, een SAG Award én een Critics’ Choice Award voor haar bijrol als Lisa, een jonge vrouw die in een inrichting verblijft. De film betekende het startschot van Jolies carrière.

Vrijdag om 23u50 op één. 

The Birds
The Birds

‘The Birds’ van Alfred Hitchcock, een van de beste filmregisseurs aller tijden, was in 1963 een erg vernieuwende film. Anno 2020 zullen de slechte trucage of de enorm vals uitziende vogels je soms doen gniffelen, maar toch is het een klassieker die je moet gezien hebben.

Vrijdag om 22u op Canvas. 

Trinkets
Trinkets

Vanaf dinsdag 25 augustus is het tweede en tegelijk laatste seizoen van ‘Trinkets’ beschikbaar op Netflix. De comedyserie over drie dievegges zal na tien afleveringen tot een definitief einde komen. Seizoen 1 van de hitserie eindigde op een cliffhanger, dus er werd reikhalzend uitgekeken naar het vervolg. Nu is het eindelijk zover!

Vanaf dinsdag op Netflix. 

Lees ook: