Home Lifestyle 11 series en films die je deze week gezien wil hebben

11 series en films die je deze week gezien wil hebben

‘Zin om te zien?’ Het is de reactie die we het vaakst zien verschijnen onder artikels over leuke programma’s of nieuwe series. Want een date met je vrienden of je lief hoeft niet altijd op café, maar kan ook gewoon voor de tv. Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je gezellige avondjes al kan inplannen.

#hetisingewikkeld (seizoen 2)

Drie jaar na de kennismaking met gescheiden maar samenwonende ouders Lien (An Miller) en Peter (Ben Segers) komen we eindelijk te weten hoe het verdergaat tussen hen. In het tweede seizoen van ‘#hetisingewikkeld’ krijgt Miller een tegenspeler met wie ze de passie allesbehalve moet faken. Haar man Filip Peeters speelt Liens nieuwe lover. Charlotte Vandermeersch, Lize Feryn en Geert Hunaerts keren allemaal terug.

Dinsdag om 20u35 op VIER.

© VIER

Life of Pi

In 2012, zo’n zeven jaar nadat hij choqueerde en scoorde met ‘Brokeback Mountain’, bracht regisseur Ang Lee ‘Life of Pi’ uit. Opnieuw liet hij de kassa’s serieus rinkelen. De film over een jonge schipbreukeling die op een reddingssloep met een Bengaalse tijger terechtkomt, werd destijds genomineerd voor elf Oscars en won er vier.

Dinsdag om 20u40 op VTM 3.

© 20th Century Fox

(500) Days of Summer

Adil El Arbi en Bilall Fallah vertrouwden me tijdens een interview toe dat ze niet van romcoms houden, behálve van ‘(500) Days of Summer’. Met andere woorden: dit is een van de mooiste romantische komedies ooit. Dat is voor een aanzienlijk deel te danken aan de chemie tussen hoofdrolspelers Zooey Deschanel en Joseph Gordon-Levitt. Alleen al de tagline doet je zwijmelen: This is not a love story. This is a story about love.

Dinsdag om 22u55 op VTM 3.

© Fox Searchlight Pictures

Deadly Drops: Eaten By An Escalator

Je zag ongetwijfeld weleens een filmpje op het wereldwijde web van een roltrap die op hol slaat of – erger nog – iemand die door een gat in zo’n trap valt. Deze docu gaat exact over dat fenomeen: de terreur van de automatische trap. Ik kan je helaas niet garanderen dat je achteraf nog een roltrap zal willen nemen. Maar hé, niet rollende trappen doen is beter voor je billen. Win-winsituatie!

Woensdag om 22u35 op VTM 4.

Hubie Halloween

Halloween en humor kunnen samengaan, zeker als je Adam Sandler en Julie Bowen in een halloweenfilm stopt. Sandler speelt Hubie, een dorpsidioot die zich tegen wil en dank van de rest van de buurt inzet voor ieders veiligheid. Wanneer er rond Halloween mensen beginnen te verdwijnen, moet hij de politie en zijn dorpsgenoten ervan overtuigen dat er kwade krachten aan het werk zijn. Dit is dé film voor angsthazen die toch in de sfeer van spooky season willen komen.

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

The Right Stuff

‘The Right Stuff’, een serie van National Geographic op Disney +, vertelt het gedramatiseerde verhaal van de eerste Amerikaanse astronauten. In de race met de Sovjet-Unie om als eerste een man op de maan te krijgen, werden de astronauten en hun families destijds instant celebrities. Je herkent ‘Suits’-acteur Patrick J. Adams en James Lafferty, ofwel Nathan Scott uit ‘One Tree Hill’. De reeks is gemaakt door Appian Way Productions, het bedrijf van Leonardo Dicaprio.

Vanaf vrijdag op Disney+, elke week een nieuwe aflevering.

© National Geographic

The Haunting of Bly Manor

Goed nieuws voor horrorfans: het vervolg op ‘The Haunting of Hill House’ zou volgens make Mike Flanagan nóg enger zijn dan het eerste deel. Het tweede seizoen volgt een nanny die ingehuurd wordt een man om op zijn neefje en nichtje te passen, nadat zij onder zijn zorg zijn gevallen. Wanneer de nanny aankomt op Bly Manor, beseft ze snel dat er enge verschijningen rondspoken.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

trailer The Haunting of Bly Manor
© Netflix

People Magazine Investigates

Als true crime je ding is, moet je vanaf vrijdag op Streamz zijn. In ‘People Magazine Investigates’ wordt per aflevering een misdaadverhaal uitgespit dat voor het Amerikaanse volk deel is gaan uitmaken van het collectief geheugen. De eerste twee afleveringen gaan over The Long Island Serial Killer, een man van wie geloofd wordt dat hij zestien personen, vooral prostituees, vermoordde.

Vanaf vrijdag op Streamz.

© Investigation Discovery

Sully

Herinner je je nog het beeld uit 2009 van een vliegtuig dat op de New Yorkse rivier de Hudson landde, waarna de passagiers op de vleugels van het toestel gingen staan? ‘Sully’ laat zien wat er die dag gebeurde. Tom Hanks – legendarisch als altijd – speelt de piloot, Chesley ‘Sully’ Sullenberger.

Vrijdag om 20u35 op VIER.

© Warner Bros. Pictures

Walk the Line

Oscar, Golden Globe, SAG Award, Critic’s Choice Award, BAFTA: Reese Witherspoon won in 2006 zowat elke award die er te winnen valt. Ze was zo magistraal in ‘Walk the Line’ als June Carter, de geliefde van zanger Johnny Cash, dat er aan haar geen ontkomen was. Je kan de actrice vrijdag op VTM zien schitteren aan de zijde van Joaquin Phoenix.

Vrijdag om 22u45 op VTM.

© 20th Century Fox

Baywatch

Ik zal niet beweren dat deze ‘Baywatch’-reboot een Oscar-waardig pareltje is. Maar soms heb je op een herfstige zaterdagavond genoeg aan de blote bast van Zac Efron en een herinnering aan zomerse tijden.

Zaterdag om 20u25 op VTM 2.

© Paramount Pictures

Lees ook: