Home Lifestyle Body Mama’s delen massaal de hashtag #postpartumbody om elkaar een hart onder de...

Mama’s delen massaal de hashtag #postpartumbody om elkaar een hart onder de riem te steken

'Als je een slechte dag hebt, kijk dan naar dat prachtige wezentje dat je aan je lichaam te danken hebt.' ❤️

© Getty

Voor wie een kinderwens heeft, moet bevallen zowat het mooiste geschenk ooit zijn. Toch belandt niet iedereen na de bevalling op een roze wolk en kunnen de grote veranderingen die ons lichaam doormaakt gedurende die negen maanden onze mentale gezondheid na de bevalling serieus kraken. Om elkaar een hart onder de riem te steken, delen kersverse mama’s nu massaal hun postpartumlichaam op Instagram.

Ashley Graham is de afgelopen negen maanden hét boegbeeld geworden van een gloednieuwe beweging op Instagram. Dankzij de doodeerlijke foto’s die het model tijdens haar zwangerschap deelde, durfden ook andere vrouwen hun lichaam letterlijk en figuurlijk bloot te geven aan hun volgers op sociale media. En ook nu Ashley bevallen is, blijven de foto’s met de hashtag #postpartumbody bijzonder populair. Vrouwen durven hun lichaam niet alleen tijdens de zwangerschap, maar ook na de bevalling te tonen aan de buitenwereld.

En die foto’s gaan veel verder dan een paar striemen. Sommige vrouwen vertellen in de caption openhartig over de lichamelijke kwaaltjes die ze na hun bevalling ondervinden, terwijl anderen het dan weer moeilijk hebben met het grote litteken dat ze aan hun keizersnede overhielden en nog anderen durven toe te geven welke impact hun negatieve zelfbeeld heeft op het ouderschap.

Zwart gat

Waarom de hashtag zo belangrijk is? Eerst en vooral om elkaar een hart onder de riem te steken. Niet iedereen verwacht zich na de zwangerschap aan mentale en lichamelijke kwaaltjes. Wanneer ze toch optreden, kunnen ze bij de kersverse mama twijfels en onzekerheden opwekken en dan is het belangrijk om te beseffen dat ze er niet alleen voor staat. Heel wat vrouwen belanden na de bevalling in een zwart gat. Weten dat je niet alleen bent en dat het helemaal niet abnormaal is om striemen of een bol buikje te hebben na de bevalling, kan wonderen doen.

Ook wij kregen vorig jaar de mooie kans én het vertrouwen om een aantal prachtige postpartumfoto’s van onze lezeressen in Flair te delen. Wat zij vooral met hun foto’s wilden bewijzen? Dat een gezond kindje veel belangrijker is dan een beetje ‘flubber’ of een paar striemen, maar dat dat niet per se wil zeggen dat de periode na de zwangerschap bij iedereen rozengeur en maneschijn is. Hopelijk kan de hashtag #postpartumbody aantonen dat het ook normaal is dat niet elke vrouw zich na haar bevalling even goed in haar voelt en dat we hen de tijd moeten gunnen om hen volledig te laten herstellen en dat niet alleen lichamelijk, maar ook fysiek. Wij staan alvast voor de volle 100% achter het fantastische concept!

View this post on Instagram

This was my most “𝚕𝚒𝚔𝚎𝚍” photo from this past year… I love to see a photo and journey so personal to myself resonate with so many people – swipe to see the rest of them ❥ . 2019, thank you for letting me share my postpartum journey, teaching me an abundance patience adjusting to another baby in the home making 2 under 2… but also showing me love like I’ve never felt before. Thank you for showing me that my heart has always more to give when I think there’s nothing left. 2019 was an amazing year that brought me to tears at times, but then went and showed me how strong I really am. Thank you for the lessons you brought that I will continue to grow from. But most of all, thank you for being the best year yet ❥ . . . . . #motherhoodthroughletterboards #cesareanbirth #cesarianbaby #csection #csectionrecovery #postpartumbody #postpartumjourney #teammotherly #mothershape #cordprolapse #postpartumPTSD

A post shared by ♡♥ ʟᴇɢɢɪɴɢs & ʟᴀᴛᴛᴇs ♥♡ (@completely.maginlee) on

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.