https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Dieren Dierenspeciaalzaak Zowizoo organiseert virtuele hondenwandeling voor Kom op tegen Kanker

Dierenspeciaalzaak Zowizoo organiseert virtuele hondenwandeling voor Kom op tegen Kanker

Met het ingezamelde bedrag willen ze de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten mee helpen verbeteren.

hondenwandeling
© Humphrey Muleba via Pexels

Heb jij nog geen plannen tijdens de herfstvakantie en staat jouw hond te popelen om samen te gaan wandelen? Trek dan maar een paar stevige wandelschoenen aan, want gedurende deze periode kan je deelnemen aan de zogenaamde Dog Challenge, ofwel de eerste virtuele hondenwandeling van ons land.

De Dog Challenge komt er na een initiatief van de dierenspeciaalzaak Zowizoo uit Kontich. Zij hebben de eerste virtuele hondenwandeling op poten gezet om zo hun zaakvoerster, die na een moedige strijd overleden is aan kanker, een passend eerbetoon te geven.

Virtuele hondenwandeling

De bedoeling is om tijdens deze eerste elf dagen van november 25 km te wandelen (of te lopen) met je hond. Zo kan je zelf wat extra genieten van de gezonde buitenlucht en tegelijk ook Kom op tegen Kanker steunen. Van je deelname, die 7,50 euro kost, gaat er namelijk 5 euro naar het goed doel. ‘Met onze hondenwandeling hopen we een mooi bedrag in te zamelen die de levenskwaliteit van (ex-)kankerpatiënten kan helpen verbeteren’, aldus zaakvoerder JP Berx.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wil jij graag deelnemen? Dan kan je je online makkelijk inschrijven voor de wandeling. De afgelegde kilometers moet je vervolgens gewoon bijhouden in een sportapp zoals bijvoorbeeld Strava, Fitbit of Runkeeper. Mensen die thuis geen hond hebben, maar wel een bijdrage willen leveren, kunnen dit doen door een steunpakket te kopen. Ondertussen schreven al meer dan 187 mensen zich in met als resultaat dat er al 935 euro naar het goede doel gaat. That’s the spirit!

Lees ook: