Home Lifestyle Dieren HEBBEN: 9 intelligentiespelletjes om je hond actief bezig te houden

HEBBEN: 9 intelligentiespelletjes om je hond actief bezig te houden

© Pexels

Thuiswerken met een baby in de buurt is één ding, maar thuiswerken met een hond én/of baby, dat is andere koek. Je viervoeter is je natuurlijk eeuwig dankbaar voor het feit dat je nu extra veel bij hem/haar bent, maar je werk? Dat lijdt daar een beetje onder (lees: puppy-ogen). Gelukkig zijn er een heleboel spelletjes op de markt die het denkvermogen van je hond op de proef stellen en ‘m uren kunnen bezighouden.

De kans is groot dat je nu met je trouwe loebas niet naar de hondenschool kan gaan en dat betekent dat hij/zij nu waarschijnlijk nóg meer energie heeft dan anders. Dat vertaalt zich in kapotgebeten pantoffels, diepe putten in de tuin en onweerstaanbare puppy-oogjes als je viervoeter weer naar binnen wil, wat overigens minstens 35 keer per dag het geval is. En hoewel je je hond doodgraag ziet en jouw liefde voor hem minstens even onvoorwaardelijk is als de zijne, zou een uurtje zonder geblaf, likjes en sokken die in het rond vliegen wonderen doen.

En dankzij een aantal toffe intelligentiespelletjes is dat misschien wel mogelijk! Het enige wat je daarvoor nodig hebt? Een paar lekkere snoepjes waar je hond op kan jagen. Het doel van die spelletjes, is dat je hond door middel van zijn denkvermogen die snoepjes kan vinden en uiteindelijk ook kan oppeuzelen. Missie geslaagd? Dan kan je ‘m misschien zelfs in slaap wiegen met een rustgevende playlist die volledig op je viervoeter is afgestemd!

‘Hide and slide’-spel

€ 21,95 – Outward Hound via Bol.com

Memory trainer (strategiespel)

€ 54,95 – Trixie via Bol.com

Snoepjesdoolhof

€ 12,99 – Tom&Co

Snuffelmat

€ 39,99 – Bol.com

Snackbal met vegetarisch snoepje

€ 1,79 – Zooplus

Gokspel met verschillende niveaus

€ 19,95 – Trixie via Bol.com

Hondenpoker

€ 23,26 – Trixie via Bol.com

Hersenkraker

€ 28,94 – Outward Hound via Bol.com

2-in-1 motivatie- en denkspel

€ 39,99 – Karlie Wonderland via Bol.com

[td_smart_list_end]

Lees ook: