Home Lifestyle Dieren UITGETEST: zo rustgevend is de ‘Pet Playlist’ van Spotify echt

UITGETEST: zo rustgevend is de ‘Pet Playlist’ van Spotify echt

Top of flop? Beagle Ollie zocht het uit!

© Jolien Meremans

Vorige maand pakte Spotify uit met een wel heel speciale playlist: de ‘Pet Playlist’. En daar stopte het niet, want de streamgdienst lanceerde ook een podcast die honden zou moeten helpen te ontstressen. Heel goed initiatief, maar werkt het ook? Ollie, de hond van redactrice Jolien, ging de uitdaging aan en testte de playlist uit.

Ollie woont ondertussen al iets meer dan twee jaar bij ons en heeft zich – tot zover ik weet – altijd al goed gedragen als wij het huis uit waren. Je moet weten: Ollie is een beagle, dus een echte jachthond. Of dat dachten we toch. Hij is uiteindelijk nogal klein uitgevallen, slaapt naar mijn gevoel vijf keer zoveel als de huiskatten die ik vroeger had en is niet zo heldhaftig en koppig als de meeste beagles die je over straat ziet lopen. Hij is een specialleke, maar daarom niet minder lief, integendeel.

Eten en muziek

En hoewel Ollie een luilak eerste klas is, kan hij ook genieten van een lange avondwandeling of uurtje dollen in het park. Waar hij minder van houdt, is alleen thuiszitten. Beagles hebben enorm veel last van verlatingsangst en zolang we niet naar een groter huis verhuizen, zijn we niet van plan om voor Ollie een kameraadje aan te schaffen. Resultaat? Hij moet overdag soms alleen zitten. We proberen dat wel zoveel mogelijk te vermijden, maar soms gebeurt het dat hij zich een paar uurtjes alleen moet weten te redden. We hebben alle truken van de foor uitgeprobeerd en ontdekten uiteindelijk dat we Ollie maar op twee manieren tot rust kunnen brengen: met eten en muziek.

Aangezien we obesitas willen vermijden, leiden we hem dus niet af met koekjes, maar wel met muziek. Hij luistert ondertussen dus al meer dan twee jaar naar de radio. Een grotere fan van Peter Van de Veire ga je volgens mij dan ook niet vinden. Daarom was ik weleens benieuwd of de nieuwe Spotify-playlist een andere invloed op hem zou hebben en of de podcast hem helpt te ontstressen als we in de wagen zitten of als we met mensen afspreken die hij niet kent.

Sorry, Peter

Zo gezegd, zo gedaan. Deze week was het uitgelezen moment om Ollie te laten kennismaken met Spotify, want een van zijn vriendjes kwam op sleepover. En dat bekent: extra veel prikkels en dus ook extra veel stress. En wonder boven wonder had de playlist niet alleen een invloed op hem.

Ook zijn speelkameraadje Ivy (en wij) konden de playlist appreciëren. Nog voordat Ivy de deur binnenkwam, ontstond er al een dog fight en orkest van jewelste. Daarom besloten we om de Pet-playlist meteen een kans te geven. En jawel hoor: nog voordat de noten van het derde nummer door onze boxen galmden, lagen de twee sloebers al vredig (naast elkaar dan nog!) in de zetel te soezen. Toeval, zou je denken. Toch niet, want ook na de avondwandeling konden we ze rustig houden met de muziek. De ochtend daarna waren ze al vroeg uit de veren en ook dan gunde de playlist ons nog een halfuurtje langer slaap, want ook Ollie en Ivy waren dankzij de muziek opnieuw ingedommeld. Voor herhaling vatbaar, al is het natuurlijk niet de bedoeling om er misbruik van te maken.

Hoe je zelf Spotify for Pets kan gebruiken? Heel simpel! Spotify stelt op basis van een aantal vragen de ideale playlist voor je huisdier samen. Je kan er eentje maken voor je hond en kat, maar ook voor je vogels,  hamsters en hagedis. Daarna vraagt Spotify hoe nieuwsgierig, lui en vriendelijk je dier is. Om het lijstje helemaal compleet te maken, kan je ook nog een foto van Minoes of Max toevoegen. Het resultaat? Een playlist die verdomd goed lijkt te werken én eigenlijk best nog oké is om ook zelf naar te luisteren. Sorry, Peter Van de Veire, maar hier wordt nu alleen nog maar Spotify opgezet!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: