Home Lifestyle Dieren WHO LET THE DOGS OUT: Vlaanderen krijgt eerste bewaakte hondenstrand

WHO LET THE DOGS OUT: Vlaanderen krijgt eerste bewaakte hondenstrand

Zo kan je samen met je trouwe viervoeter genieten van een heerlijk dagje aan zee.

Goed nieuws voor wie houdt van lange strandwandelingen in het gezelschap van zijn/haar fluffy viervoeter. Middelkerke krijgt binnenkort namelijk een bewaakte zwemzone waar honden zijn toegelaten.

In de herfst- en winterperiode – meestal tussen oktober en maart – mag je met je hond vrij op het strand rondlopen. Baasjes vinden het dan ook heerlijk om hun beestje te zien ravotten in het zand. In de lente en vooral in de zomer als de kust volstroomt met toeristen mogen de viervoeters de stranden overdag niet meer betreden. Daardoor moet onze harige vriend, tot onze grote spijt, noodgedwongen thuisblijven als we een dagje of weekendje naar zee trekken. Binnenkort zal je echter niet meer voor de hartverscheurende keuze, dagje zee zonder hond of dan maar dagje bos mét hond, komen te staan. Middelkerke opent namelijk het allereerste bewaakte hondenstrand in Vlaanderen!

Aan de leiband

De gemeente zal een stuk strand en duinen tussen Lombardsijde en Westende speciaal afbakenen voor de huisdieren en hun baasjes. In deze bewaakte zwemzone zijn honden dus toegelaten. Er is wel één voorwaarde aan verbonden: de beestjes moeten aan de leiband lopen. ‘We denken dat dit een succes zal zijn, want dit is uniek aan de Vlaamse kust’, vertelt schepen van Toerisme Tom Dedecker.

Middelkerke gaat zelfs nog een stapje – of beter gezegd pootje – verder, want het wil op dat strand ook activiteiten en events gericht op honden en hun eigenaars organiseren. Alle zeehonden kunnen dus vertrekken, want de échte honden zijn ter plekke!

Lees ook: