https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Dieren ONDERZOEK: 45% van de baasjes ervaart momenteel minder stress dankzij zijn huisdier

ONDERZOEK: 45% van de baasjes ervaart momenteel minder stress dankzij zijn huisdier

En ook onze trouwe viervoeters hebben er baat bij dat we momenteel meer thuis zijn.

hond
© Sarah Brown via Unsplash

Nu we een pak meer thuis zitten, spenderen we veel meer tijd met onze favoriete huisgenootjes namelijk onze huisdieren. En dat is maar goed ook, want uit een onderzoek van Royal Canin, een gekende producent van dierenvoeding, blijkt dat onze viervoeters ons helpen om te ontspannen.

We zitten nu al een tijdje in ons kot en de kans is groot dat jouw huisdier daar heel blij mee is. Je hond, kat of ander dier krijgt nu namelijk een stuk meer aandacht dan enkele weken geleden. Maar wat betekent dit nu juist voor ons? Hebben we meer stress omdat onze viervoeters met grote ogen naar ons kijken voor een extra snoepje, wandeling of knuffelsessie? Eerder het tegenovergestelde. Uit een onderzoek van Royal Canin dat uitgevoerd werd bij 1000 Belgen blijkt dat een dier in huis momenteel voor een wat meer ontspannen gevoel zorgt.

Voordelen voor mens én dier

Zo blijkt dat 45% van alle ondervraagde baasjes zich rustiger voelt door zijn huisdier. 40% krijgt van zijn trouwe viervoeter de aandacht die hij of zij zoekt. Voor 1/3 van de ondervraagden zorgt een dier in huis ook voor minder eenzaamheid. Vooral bij vrouwelijke baasjes is dit effect het sterkst. Frustraties daarentegen zijn er nauwelijks, want slechts 6% ergert zich af en toe aan zijn of haar hond of kat tijdens het thuiswerken.

Worden onze fluffy huisgenootjes hier nu extra voor beloond? Zeker weten! 37% geeft aan dat hij momenteel meer bezig is met zijn/haar dier(en). Ook op vlak van traktaties is er een duidelijke stijging merkbaar. 12% van de huisdieren krijgt vaker een tussendoortje en 9% krijgt meer eten dan normaal. Zo zie je maar dat wij op vlak van eten momenteel erg op onze huisdieren lijken! Maarten van den Broek, Corporate Affairs Director, van Royal Canin adviseert wel om niet overdreven veel eten te geven aan onze beestjes. ‘Bij het vertroetelen is het wel ons advies om niet af te wijken van het gebruikelijke voedingspatroon. We weten uit interacties met onze Belgische dierenartsen dat ongeveer de helft van de katten en honden te kampen heeft met overgewicht.’

Om overgewicht bij onze huisdieren tegen te gaan, gaan we gelukkig ook meer met onze honden wandelen. 48% gaat nu meer met zijn huisdier op stap en volgens 41% is zijn huisdier net wat hem/haar motiveert om toch naar buiten te gaan voor een wandeling.

Lees ook: