Home Lifestyle Film We mogen nog zeker 4 ‘After’-films verwachten in de toekomst

We mogen nog zeker 4 ‘After’-films verwachten in de toekomst

Naast 'After We Fell' en 'After Ever Happy', krijgen we nog een sequel én zelfs een prequel te zien.

after films
© Belga films

Na ‘After’ en ‘After We Collided’ staat ook de derde film ‘After We Fell’ nog voor dit jaar op de planning. We wisten al dat er ook een vierde film komt, maar nu blijkt dat de makers plannen hebben voor nóg een sequel én zelfs een prequel!

We kregen eerder al het goede nieuws dat ook het derde en vierde boek uit Anna Todds boekenreeks zouden verfilmd worden. Van ‘After We Fell‘ kregen we al een stomend hete teaser te zien en die verfilming zou in 2021 nog gelanceerd worden. Op meer nieuws over ‘After Ever Happy‘, waarvan de opnames er ook al op zitten, is het nog even wachten.

Ondertussen verklapte Castille Landon, die ‘After We Fell’ en ‘After Ever Happy’ regisseerde en ook aan het vijfde en zesde deel zal meewerken, goed nieuws aan Teen Vogue. Na de vierde film ‘After Ever Happy’ staan er nóg twee titels op de planning: een sequel én een prequel. Al zullen we daarin acteurs Josephine Langford en Hero Fiennes Tiffin moeten missen…

De sequel speelt zich af na ‘After Ever Happy’ en zou gaan over – opgelet, spoiler alert voor wie de boeken niet heeft gelezen – Tessa en Hardins kinderen Emery en Auden. Die personages leerden we al kennen op het einde van het boek ‘After Ever Happy’. Tessa en Hardin zouden wel nog aan bod komen, maar het zal logischerwijs gaan om een oudere versie van hen, en dus zullen ook andere acteurs de plek van Josephine en Hero innemen.

Jonge Hardin

De prequel zou volgens Teen Vogue dan weer gaan over de jonge Hardin en losjes gebaseerd zijn op ‘Before‘, Anna Todds vijfde boek in de ‘After’-serie. Daarin wordt het verhaal niet vanuit Tessa’s, maar vanuit Hardins standpunt verteld en lezen we over zijn leven voor, tijdens én nadat Tessa in zijn leven kwam. Maar de verfilming van het boek zou veel ruimer gaan dan dat. We zullen de Hardin voor hij Tessa ontmoette écht leren kennen.

‘In zijn gezinsleven en in zijn relaties maakte hij veel trauma’s mee. We zullen meer van die rommeligheid zien voordat hij Tessa ontmoet, en hoe die ervaring hem verandert.’ Aangezien een jongere versie van Hardin centraal zal staan, zal Hero Fiennes Tiffin volgens Teen Vogue de rol van de bad boy ook in die film niet op zich nemen.

De opnames van beide films zouden deze herfst van start gaan. Aangezien het laatste boek uitkwam in 2014 en er sindsdien dus heel wat veranderd is, beschouwt de regisseur de twee films als een kans om het verhaal meer aan te passen aan de moderne tijd. ‘Terwijl ik de boeken herlas om ze beter bij de volgende generatie te doen aansluiten, zijn er een heleboel dingen die ik tijdens de eerste keer dat ik ze las niet echt besefte, omdat het al een tijdje geleden was dat ik ze las. Maar nu je shows als “Euphoria” en “Generation” ziet, zijn er zeker verschillende complexiteiten om mee om te gaan naarmate we verder gaan.’

Lees ook: