Home Lifestyle 9 verborgen iPhone-functies die je moet kennen

9 verborgen iPhone-functies die je moet kennen

Vooral die laatste kan weleens heel erg van pas komen!

iPhone verborgen functies
© Callie Morgan via Unsplash

Jij dacht dat je al alles uit je iPhone haalde wat erin zat? Wel, wij denken van niet! Want je iPhone heeft veel meer verborgen functies dan je misschien wel denkt. Wist je bijvoorbeeld dat je je pikante foto’s kan verbergen of bepaalde acties kan ondernemen door je hoofd naar links of rechts te bewegen?

1

Lyrics

Geen gedoe meer met de lyrics van je favoriete liedje op te zoeken in Google, want wie een abonnement heeft op Apple Music, kan in de app de songtekst zien. Hoe dan? Gewoon rechts op de drie stipjes drukken en kiezen voor ‘Lyrics’. Et voilà, nu kan je luidkeels meezingen!

2

Een Live Photo op Instagram plaatsen

Heb je een grappige Live Photo genomen en wil je er graag een Boomerang van maken? Goed nieuws, want dat kan dus gewoon. Ga naar je Instagram Stories, upload een Live Photo en hou je vinger op de foto om er een Boomerang van te maken.

3

Live Photos op FaceTime maken

Je kan ook Live Photos maken wanneer je met je vriendinnen aan het FaceTimen bent. Hou de sluitertoets half ingedrukt en klik op het witte bolletje links van je scherm.

4

‘Hoe heet dit liedje?’

Vergeet Shazam, want vanaf nu vraag je gewoon aan Siri hoe een liedje op de radio heet! Siri nog niet geactiveerd? Ga dan naar ‘Instellingen’ > ‘Siri en zoeken’.

‘Hoe heet dit liedje?’

5

Vertalen met Siri

Na Shazam mag je nu ook Google Translate vergeten, want Siri is ook hier jouw rescue buddy. Ze zal de woorden of zinnen trouwens ook voorlezen, zodat je uitspraak helemaal juist zal zijn. Klein detail: Siri kan voorlopig nog niet uit het Nederlands vertalen. Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans en Mandarijn zouden wel werken.

Vertalen met Siri

6

Te kleine handjes voor je iPhone

Wie dacht dat-ie gewoon pech had als-ie met z’n vingers niet aan de bovenkant van zijn iPhonescherm geraakt, is mis. Gewoon twee keer zachtjes op je home button tikken (niet drukken) en je scherm zal naar beneden verschuiven.

7

Filter onbekende afzenders

Ben je het beu om berichten van random nummers te krijgen? In je instellingen kan je gemakkelijk die berichtgeving uitschakelen. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Berichten’ en kies voor ‘Filter onbekende afzenders‘. Nu krijg je geen melding meer voor iMessages die niet door je contactpersonen zijn verstuurd en zet je iPhone de berichten in een afzonderlijke lijst.

8

Actie na beweging

Wist je dat je bepaalde acties met je iPhone kan doen door gewoon met je hoofd te bewegen? Yep, wij waren net zo verrast. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Toegankelijkheid’ > ‘Schakelbediening’ > ‘Schakelaars’ > ‘Voeg schakelaar toe…’  en kies voor ‘Camera’. Nu kan je kiezen welke actie je iPhone onderneemt wanneer je je hoofd naar links of rechts beweegt. Hoe cool is dat?!

9

Verberg privéfoto’s

Bang dat iemand je pikante foto’s te zien krijgt? Je kan ze gewoon verbergen in je ‘Foto’s’-app door op het share-icoon te drukken en dan de optie ‘Verberg‘ te kiezen. De foto is dan niet meer zichtbaar in je bibliotheek, maar wel in het album ‘Verborgen’.

Verberg privéfoto’s

Download nu de GRATIS Flair App

Dankzij de Flair App lees jij elke dag jouw favoriete artikels op de trein, het toilet, tijdens je lunchpauze of als je aan het wachten bent tot die moelleux eindelijk uit de oven kan. Celebritynieuws heet van de naald, de grappigste filmpjes, leukste weetjesen heel veel moois om te winnen: je vindt het vanaf nu allemaal in onze app. En dat helemaal gratis, gratuit, FOR FREE! Download de Flair App in de App Store of op Google Play.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.