Home Lifestyle 11 tv- en streamtips die je door deze grijze, regenachtige week helpen

11 tv- en streamtips die je door deze grijze, regenachtige week helpen

Het wordt geen mooi weer deze week, maar zó erg is dat niet.

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.

Raya and the Last Dragon

Na ‘Mulan’ en ‘Soul’ is dit de derde gloednieuwe film van Disney (en/of Pixar) die rechtsreeks op de streamingdienst terechtkomt. Je betaalt als abonnee € 21,99 extra voor ‘Raya and the Last Dragon’, maar voor een parel als deze is dat een peulschil. De kans is groot dat je ‘m toch meer dan een keer bekijkt, zéker als er kinderen in huis zijn.

Bekijk de trailer.

Nu op Disney+.

© Disney

Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry

Door de stortvloed aan artikels die vanmorgen online verscheen, zal je vermoedelijk al weten wat er in het interview van Oprah met prins Harry en Meghan Markle verteld wordt. Wil je ‘t toch nog met je eigen oren horen, dan kan dat vanavond op Eén.

Vanavond om 21u20 op Eén.

© VRT

Bombay Begums

Het is niet toevallig dat ‘Bombay Begums’ op Internationale Vrouwendag gedropt wordt. Deze Indiase reeks draait rond vijf ambitieuze vrouwen uit verschillende lagen van de samenleving die vechten om te overleven in Bombay. De vrouwelijke fierceness spat van het scherm.

Bekijk de trailer.

Vanaf vandaag op Netflix.

© Netflix

De klas

In het derde seizoen van ‘De klas’ staan opnieuw enkele bekende Vlamingen voor een klas 17-jarigen om te praten over een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt. Het algemene thema is uiteraard corona en hoe jongeren omgaan met deze gekke periode. Dieter Coppens bijt de spits af met een les over vriendschap in coronatijd. Na hem volgen onder meer Imke Courtois, Bart Peeters en An Lemmens.

Dinsdag om 20u40 op Eén. 

© VRT

Salah

Eric Goens vertelt in een vierdelige documentaire het verhaal van Salah Abdeslam, een van de mannen achter de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Stap voor stap neemt Goens de kijkers mee in de wereld waar jihadistenleiders kleine criminelen rekruteren voor hun heilige oorlog.

Dinsdag om 21u20 op Eén. 

© VRT

Als je eens wist

Na de spraakmakende eerste reeks van over kindermishandeling gaan Hilde Van Mieghem en haar team in een tweede reeks van ‘Als je eens wist’ dieper in op partnergeweld. Getuigenissen van slachtoffers, plegers en experts tonen dat die problematiek zo mogelijk nog een groter taboe en een complexer thema is dan kindermisbruik.

Dinsdag om 21u20 op Canvas.

© VRT

Kat zonder grenzen

Kat Kerkhofs maakt met haar nieuw programma haar grote televisiedroom was. ‘Kat zonder grenzen’ is een talkshow/reportageprogramma over seks en relaties. Elke week nodigt vier bekende gezichten uit om te praten over een specifiek thema, en ze gaat op bezoek bij bijzondere mensen met unieke verhalen. De eerste aflevering draait rond de vraag: wat als seks niet kan of lukt? Kats eerste gasten zijn Jani Kazaltzis, Kim Van Oncen, Barbara Sarafian en Axel Daeseleire.

Woensdag om 22u20 op Play4. 

© Play4

Drag Race Holland

‘Drag Race Holland’ is een spin-off van de iconische dragqueenwedstrijd ‘Ru Paul’s Drag Race’. In de allereerste Nederlandse editie doet meteen een Vlaamse queen mee. Wij supporteren voor Sederginne!

Woensdag om 21u40 op Play5.

© Vincent TV

After

Hé, het is oké als je geen hitsige tiener bent en toch naar ‘After’ wil kijken. De filmreeks over de stormachtige relatie van Tessa en Hardin is niet voor niets een gigantisch succes. De derde film komt er dit jaar nog aan, de eerste staat vanaf deze week op Streamz+.

Vanaf woensdag op Streamz+.

© Voltage Pictures

Yes Day

Is Jennifer Garner ergens meer op haar plek dan in een heerlijk melige feelgoodfilm? Tuurlijk niet. In ‘Yes Day’ speelt ze een moeder die samen met haar man belooft een dag lang ja te zeggen op alles wat de kinderen vragen. Met alle gevolgen van dien.

Bekijk de trailer.

Vanaf vrijdag op Netflix. 

© Netflix

De Mol: de kandidaten

Op het echte begin van ‘De Mol’ is het nog twee weken wachten, maar zondag krijgen we al een voorproever. Gilles Van Bouwel stelt dan de tien kandidaten voor. De twist in het nieuwe seizoen is echter dat niemand van die tien kandidaten zeker is van zijn of haar plek in het spel… Spannend!

Zondag om 19u55 op Play 4. 

© Play4

Lees ook: