Home Lifestyle ZIEN: trailer van nieuwe Harlan Coben-reeks op Netflix ‘The Woods’ doet ons...

ZIEN: trailer van nieuwe Harlan Coben-reeks op Netflix ‘The Woods’ doet ons nu al nagelbijten

Van de Amerikaanse thrillerauteur werd eerder al de bestseller 'The Stranger' verfilmd voor Netflix.

Harlan Coben is niet te stoppen! De Amerikaanse thrillerauteur die wereldwijd meer dan 70 miljoen boeken verkocht, lanceert na ‘The Stranger’ een tweede verfilming van zijn werk op Netflix. ‘The Woods’ is gebaseerd op zijn gelijknamige bestseller uit 2007 en de trailer doet ons alvast nagelbijtend op onze stoel schuifelen.

‘The Woods’ vertelt het verhaal van Pawel Kopiński (Grzegorz Damięcki), een openbare aanklager uit Warschau wiens zus Kamilla in de zomer van 1994 verdween. Kamilla, die op het moment van haar verdwijning samen met haar broer op kamp was, trok op een nacht met drie vrienden het bos in. Twee van hen werden achteraf dood teruggevonden, maar van Kamilla en haar vriend ontbreekt sindsdien elk spoor.

Vijfentwintig jaar later worden er in het bos menselijke resten gevonden waarvan vermoed wordt dat het om Kamilla’s vriend gaat. De hoop dat zijn zus nog steeds in leven is, flakkert stilaan weer op bij Pawel, maar gaandeweg het onderzoek worden er gevaarlijke familiegeheimen onthuld die zijn leven weleens zouden kunnen verwoesten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Poolse cast

Wie Cobens gelijknamige bestseller uit 2007 las, merkt na het lezen van bovenstaande synopsis meteen op dat het verhaal zich niet in Groot-Brittannië, maar in Polen afspeelt. Netflix koos voor een uitsluitend Poolse cast met onder meer Grzegorz Damięcki, Agnieszka Grochowska, Wiktoria Filus en Hubert Miłkowski in de hoofdrollen. Regisseurs van dienst zijn de eveneens Poolse Leszek Dawid en Bartosz Konopka.

Miniserie ‘The Woods’ zal uit zes afleveringen bestaan en is vanaf vrijdag 12 juni beschikbaar op Netflix. Lees je graag eerst het boek? ‘The Woods’ heet in het Nederlands ‘Geleende tijd’ en kan je hier bestellen voor maar € 12,50.

Veertien keer Harlan Coben op je scherm

Krijg je maar niet genoeg van Harlan Cobens werk? Dan hebben we goed nieuws voor jou. De Amerikaanse thrillerauteur die wereldwijd meer dan 70 miljoen boeken verkocht, tekende een deal met Netflix om in samenwerking met het streamingplatform maar liefst veertien verhalen te maken; zowel verfilmingen als originele scenario’s.

Eerder dit jaar werd zijn bestseller ‘The Stranger’ in een minireeks gegoten en in 2018 schreef hij het scenario voor de spannende serie ‘Safe’.

In november vorig jaar gingen de opnames van ‘El Inocente’ van start, een Spaanse reeks gebaseerd op Cobens boek ‘The Innocent’ over een ex-crimineel die er maar niet in slaagt zijn verleden van zich af te schudden. Een releasedatum voor ‘El Inocente’ is er voorlopig niet.

Lees ook: