Home Lifestyle Tokio Hotel steekt populairste hit ‘Durch den Monsun’ in een nieuw jasje

Tokio Hotel steekt populairste hit ‘Durch den Monsun’ in een nieuw jasje

In de bijhorende videoclip zien we welke metamorfose de mannen ondergingen.

tokio hotel
© getty

Tokio Hotel brak vijftien jaar geleden wereldwijd door met hun monsterhit ‘Durch den Monsun’. Om deze verjaardag te vieren, stak de Duitse band het nummer in een nieuw jasje.

Tokio Hotel bestaat al sinds 2001, maar de Duitse band brak pas wereldwijd door met hun monsterhit ‘Durch den Monsun‘. Het nummer werd grijsgedraaid op zowat elk radiostation op onze aardbol. We kweelden het liedje maar al te graag mee, al maakte de Duitse tekst het ons niet gemakkelijk. Speciaal om de vijftiende verjaardag te vieren van dit grote succes, maakten Bill en Tom Kaulitz, Georg Listing en Gustav Schäfer een nieuwe versie van de song. Bij wie het originele nummer te ver weg zit, een momentje van nostalgie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Metamorfose

‘We dachten erover na hoe ‘Durch den Monsun’ zou klinken als we het in 2020 voor het eerst zouden opnemen’, zei Bill aan de Duitse televisiezender N-TV. En wij zijn alvast opnieuw verkocht! De stemmen klinken veel volwassener, er zit een chille(re) beat onder en het geheel klinkt een pak rustiger. Er hoort ook een nieuwe videoclip bij de meezinger waarin we duidelijk kunnen zien welke metamorfose de mannen ondergingen de afgelopen jaren, want beelden van vroeger worden afgewisseld met recente opnames.

Tokio Hotel is trouwens niet van plan om het te laten bij dit ene herwerkte nummer. De groep brengt volgend jaar een nieuw album uit en zou graag opnieuw op tour gaan. Wij voelen ons weer zestien jaar!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: